Nem csak fiataloknak: Az OTP Bank megújította a Selfie számlanyitási megoldását

Hírek2024. máj. 6.Növekedés.hu

Az OTP Bank megújította és ezzel egyszerűbbé, gyorsabbá és kényelmesebbé is tette a már 2021 óta elérhető Selfie számlanyitást ügyfelei számára. A hitelintézet tapasztalatai szerint ezt a megoldást nem csak az internet világában otthonosan mozgó fiatalok, hanem az érettebb korosztályok tagjai is szívesen választják, a megújult lehetőséggel élők átlagéletkora az áprilisi indulás óta eltelt időszakban 33 év volt.

Az OTP Bank 2021-ben vezette be Selfie számlanyitás lehetőségét, ami a társaság SmartBank mobilalkalmazásán keresztül tette gyorsabbá, egyszerűbbé és kényelmesebbé a folyószámla nyitást az ügyfelek részére. Az idén áprilistól elérhető, megújult MobilBankos Selfie számlaigénylési megoldás a korábbi, SmartBank-os verziótól eltérően az igénylőt nem irányítja át a honlapra, az elejétől a végéig MobilBanki a folyamat, amely a jobb ügyfélélményt szolgálja és gördülékenyebb ügyintézést biztosít.

További újdonság, hogy az igénylés első lépéseként az OTP Bank a SmartBankos OTPdirekt helyett Digitális Szolgáltatási szerződést köt a jelentkezőkkel, így máris létrejön egy kapcsolattartási csatorna, ami akkor lehet igazán hasznos, ha az ügyfél netán elakadna a folyamatban. Az is a kényelmet és a gyorsaságot szolgálja, hogy az OTP Bank lecserélte az ügyfélazonosítási szolgáltatót: a FaceKom helyett az Onfido-s megoldást építette be az új rendszerbe.

Az első tapasztalatok azt mutatják, hogy az ügyfelek kedvezően fogadták az újítást. Az indulás óta eltelt három hétben máris annyian éltek a MobilBank-os lehetőséggel, mint amennyien márciusban a korábbi, SmartBank-os megoldással. Ez is azt igazolja, hogy fejlesztéseink népszerűek és valóban ügyfeleink kényelmét szolgálják

– mondja Kökény Dávid, az OTP Bank az OTP Bank bankkapcsolati termékfejlesztési szenior menedzsere. 

Idén márciusban (vagyis az újítás bevezetését megelőző hónapban) a VideóBankon keresztül benyújtott igénylések aránya volt a magasabb a számlanyitási folyamatot online elindító ügyfelek körében, a szelfizést nagyjából az ötödük választotta. Az indulást követő első két hét fontos tapasztalata volt, hogy a szelfizés nem csak a fiatalokra jellemző, az igénylők legnagyobb része a 18-50-es korosztályból került ki.

A megújult Selfie számlanyitás előnyei változatlanok maradtak: Nem kell személyesen felkeresni a bankfiókot, akár banki nyitvatartási időn kívül, ügyintézői segítség, támogatás nélkül, otthon, nyugodt körülmények között is mindent el lehet intézni A szolgáltatás az OTP MobilBank alkalmazás letöltését követően, a „Számlát nyitok” gombra kattintva érhető el, ahol 4 egyszerű lépésben lehet nyújtani az igénylést. 

A számlanyitáshoz: 

  • NFC-kapcsolattal rendelkező mobiltelefonra,
  • internetkapcsolatra,
  • illetve chippel ellátott, új típusú személyazonosító igazolványra 
  • és persze egy szelfire van szükség.