Németország amerikai mintájú kiber-biztonsági ügynökséget hoz létre  

Hírek2018. szept 3.Növekedés.hu

A német kormány bejelentette, hogy egy új szövetségi ügynökséget állít fel, amelynek a legkorszerűbb védelmi technológiákat kell kidolgoznia. Ursula von der Leyen védelmi miniszter közölte: az ügynökség felállítása lehetővé teszi, hogy Németország jelentős tőkét fektessen az új technológiák fejlesztésébe. Felépítése hasonló lesz az Egyesült Államok Korszerű Védelmi Kutatási Projektjeinek Ügynökségéhez (DARPA), amely az internet és a GPS alapjainak kidolgozásával szerzett hírnevet magának. Hozzátette: az ügynökség egy sor projektet más EU-tagállamokkal együttműködve fog megvalósítani.      A szövetségi ügynökséget tisztségviselők szerint a Védelmi Minisztérium és a Belügyminisztérium irányítja majd. Legfőbb feladata az lesz, hogy új technológiákat fejlesszen ki Németország digitális infrastruktúrájának megvédésére a kiber-támadásokkal szemben. A katonai vezetésű kiber-háború eszközrendszere évek óta vitatott kérdés. Egyes német törvényhozók megkérdőjelezték, vajon a Bundeswehr képes lenne-e támadó jellegű kiber-műveleteket indítani.  A német védelmi miniszter azonban leszögezte: „Németországban a virtuális világra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint amelyeket az analóg világban alkalmaznak.”

SIKERSZTORIK
Így dolgozhatsz produktívan otthonról! 10 szuper tipp a home office-hoz
Sokan irigykednek azokra, akik megtehetik, hogy otthonról dolgoznak. A home office azonban nem mindenkinek megy egyszerűen.
HR2019. jan 28.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Reméljük, hogy nem téved a Microsoft egykori alapítója.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.