NGM: Nagy Márton az üzemanyagkereskedők képviselőivel egyeztetett

Hírek2024. júl. 8.MTI

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter behívatta hivatalába a magyar üzemanyagkereskedők képviselőit, tehát a Magyar Ásványolaj Szövetség, köztük a Mol képviselőit, illetve a Független Benzinkutak Szövetségének megbízottjait - közölte az MTI-vel a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Az egyeztetések során a felek áttekintették a magyar az üzemanyag-ellátásra és az üzemanyagok árára ható nemzetközi eseményeket és gazdasági folyamatokat.

A Független Benzinkutasok Szövetsége és a Magyar Ásványolaj Szövetség egyaránt javaslatot tett a statisztikai összehasonlítás módszertanának finomhangolására. Álláspontjuk szerint a jövőben hatékonyabb lenne a heti helyett havonta történő statisztikai összevetések elvégzése, mellyel a szomszédos országok sajátosságaiból adódó eltérések kiküszöbölhetők. Ezt a felvetést a tárcavezető megfontolásra alkalmasnak értékelte - írták.

Nagy Márton kijelentette, hogy azonnali lépéseket vár az üzemanyagkereskedőktő.

Hangsúlyozta az üzemanyagkereskedőkkel szembeni határozott követelménynek megfelelően a lehető leghamarabb a szomszédos országok átlagára alatt legyenek a hazai üzemanyagárak - írta az NGM.

Nagy Márton végezetül hozzátette, hogy amennyiben nem történik elmozdulás a szomszédos országok átlagára felé, úgy a kormány a családok megvédése érdekében kész szabályozói eszközökkel beavatkozni az üzemanyagpiacon - ismertette az NGM.