Nobel-díjas közgazdász is részt vesz a Közgazdász Világkongresszuson

Hírek2021. jún. 18.Növekedés.hu

Equity, Sustainability and Prosperity in a Fractured World - ezzel a címmel szervezi meg a Nemzetközi Közgazdasági Társaság (IEA) a 19. Közgazdász Világkongresszust 2021. július 2. és 6. között. A konferenciának Bali adott volna otthont, ám a pandémia miatt az IEA az online térbe, a Zoom alkalmazásba helyezte át a konferenciát, amelynek előadásait és panelbeszélgetéseit - előzetes regisztrációt követően - térítésmentesen, élőben lehet majd figyelemmel követhetni.

A nemzetközi konferencia lebonyolítása hasonló lesz a Magyar Közgazdasági Társaság szeptemberi közgazdász-vándorgyűléséhez: a plenáris előadásokat és paneleket élőben közvetítik, a szekciókat pedig előre rögzítik és a konferencia kezdetén teszik közzé a világkongresszus honlapján a szervezők.

A 19. Közgazdász Világkongresszus kiemelt témái között ott lesz a koronavírus-járvány és a monetáris politika viszonya; a fiskális és fejlesztéspolitika alakulása a poszt-neoliberális világban; Kína felemelkedésének okai és következményei; de az ENSZ itt mutatja be a 2020-as Human Development Report-ját.

Az előadók között pedig a közgazdaságtan legnevesebbjei lesznek élőben nézhetők-hallgathatók, köztük a Nobel-díjas Joseph Stiglitz és Erik Maskin, vagy éppen az IEA megválasztott elnöke, Dani Rodrik.

A konferencia online plenáris előadásain és tematikus paneljein a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a konferencia programfüzetében, az adott panel címére kattintva lehet - természetesen akár többre is!