Növekedés.hu a Trend FM-en - Kriptovaluták és Warren Buffett - Podcast

Hírek2021. márc. 21.Növekedés.hu

A Növekedés.hu szakértői, újságírói rendszeresen szerepelnek a Trend FM adásaiban. A téma most a kriptovaluták és Warren Buffett, befektetési guru volt.

Átlépte a 100 millió dollárt Warren Buffett, a konzervatív stratégiát követő tőzsdei guru vagyona, ami érdekes annak tükrében, hogy az utóbbi időben a nagy növekedésű technológiai cégek részvényei emelkedtek sokat, így a bennük meghatározó tulajdonnal bírók részvényeinek értéke nőtt 100 millió dollár fölé, így lett nemrég Elon Musk a világ legazdagabb embere.

A konzervatívan kezelt Berkshire Hathaway részvénye azért emelkedett nagyot, így a hatodik leggazdagabb emberré téve a 90 éves Buffettet, mert a benne lévő rengeteg pénzből most nem lehet olcsón akvizíciókat végrehajtani, ezért a cég intenzív sajátrészvény-vásárlásba kezdett, erősen megnövelve ezzel az egy részvényesre jutó értéket.

Eközben a bitcoin árfolyama is stabilan mindenkori csúcsa körül van, vagyis hosszú távon jól jártak azok, akik egykor fillérekért vettek az új eszközből. Most már ugyanakkor ezermilliárd dollár fölött van a teljes bitcoin állomány értéke, így a sokszoros emelkedés már akadályokba ütközik, hisz a világ összes tőzsdei részvénye együtt ér 100 milliárd dollárt.

A beszélgetést kollégánkkal az alábbi felületeken meghallgathatják: