Növelje munkabírását pihenőidők beiktatásával!

Hírek2018. júl 11.Növekedés.hu

Növelhető a munkahelyi teljesítmény a pihenőidővel - ennek az egyszerű, de kiváló alapigazságnak a professzionális gyakorlati alkalmazásáról szól Dave Crenshaw – A kikapcsolódás ereje című sikerkönyve, amely a Pallas Athéné Könyvkiadó munkája nyomán már magyar nyelven is elérhető.

A Pallas Athéné Könyvkiadó olyan közgazdasági, pénzügyi, menedzsment és geopolitikai témájú szakkönyvek magyar nyelvre történő fordítását, valamint kiadását tűzte ki céljául, amelyek szakterületükön hatalmas sikereket értek el és olvasók millióihoz jutottak már el világszerte. A kiadó gondozásában megjelenő A kikapcsolódás ereje című könyv egy napjainkban rendkívül aktuális téma bemutatásával foglalkozik. Dave Crenshaw eredeti címén The Power of Having Fun: How Meaningful Breaks Help You Get More Done című könyve igazi nyári olvasmány cégvezetőknek és beosztottaknak egyaránt.

A szerző véleménye szerint az üzlet és a szórakozás mégis keverhető.

A munkaidőbe iktatott érdemi frissítő tevékenységek ugyanis feltöltik az embereket, ezáltal pedig sikeresebbek és produktívabbak lesznek. Mintha egy oázist találnánk a sivatagban. Crenshaw szerint ugyanis egy nehéz munkanap vagy élethelyzet is lehet olyan, mint amikor egy száraz, forró sivatagon kell átkelni. Ezeken a helyzeteken való átjutás vagy a munkaidő vége olyan érzés, mint amikor az utazó végre egy oázist talál.

Az író könyvével útmutatót ad életünk sivatagjain való átkeléshez.

Az első részben elmagyarázza, hogyan teremthetünk oázisokat, a második részben már tovább léphetünk. Megtanulhatjuk, hogyan ütemezzünk be minden napra egy kis kikapcsolódást. A harmadik rész a közös családi időtöltésről szól, a negyedik a munkahelyi pihenőkről. A végére megértjük, a boldog és sikeres ember hogyan járul hozzá saját életén és családi kapcsolatain túl, akár az üzleti világban, akár a termelésben résztvevő cég hatékonyabb működéséhez. A szerző három gyermek boldog édesapja. Családjával Utah államban él. A kikapcsolódást jelentő tevékenységek folytatása mellett már számos üzleti könyvet írt. Világszerte tart előadásokat, és folyamatosan fejleszti a LinkedIn Learning-en tartott kurzusait. Videóit már több millióan megtekintették. Írásait megannyi médium, többek közt a Time magazin, az USA Today, a FastCompany, valamint a BBC News is közzétette. Írói, szónoki és online oktatói munkásságával már több tízezer cégvezető életét tette gördülékenyebbé világszerte.  

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.