Nyilvánosságra került Lionel Messi gigantikus fizetése

Hírek2021. feb. 1.MTI

Mind Lionel Messi, mind az FC Barcelona pert fontolgat az El Mundo spanyol lap ellen, amiért az vasárnap nyilvánosságra hozta a világsztár Barcelonával kötött szerződését.

Az argentin klasszis 2017 novemberében aláírt szerződése szerint Messi négy év alatt 555 millió eurót azaz közel 200 milliárd forintot kap a klubtól.

Az El Mundo szerint a gigantikus fizetés sodorta csődközeli helyzetbe a Barcelonát. A cikknek "Az FC Barcelonát tönkretevő Leo Messi elképesztő szerződése" címet adták. A lap szerint a szerződés "bruttó 555 237 619 euró, amit négy szezon alatt kell megkapnia a játékosnak, a megállapodás lejáratáig, 2021. június 30-ig. 

"A játékos már kapott 511 290 052 eurót, ami a teljes összeg majdnem 92% -a" - írta az El Mundo.

A sztár szerződése idén lejár, és egy valószínűbb, hogy csapatot vált, bár a katalánok szeretnék megtartani a dél-amerikai csillagot.

A Barcelona közleményében azt írta, hogy a klub és a futballisták közötti megállapodások bizalmas dokumentumok, melyekre a titoktartás szabályai vonatkoznak, ezért a klub beperelheti a szerződést megjelentető újságot, mert a nyilvánosságra hozatallal kárt okozott.