Olimpiai bajnokok a közgazdász-vándorgyűlésen

Hírek2018. júl. 21.Növekedés.hu

Berki Krisztián tornász és Knoch Viktor gyorskorcsolyázó személyében olimpiai bajnokok is előadói lesznek az 56. Közgazdász-vándorgyűlés sportközgazdasági szekciójának 2018. szeptember 7-én, pénteken 9 órától Debrecenben, a Kölcsey Központban.

 

Berki Krisztián / Fotó: Újpesti Torna Egylet

A cívis városa ad otthont 2018. szeptember 6. és 8. között az 56. Közgazdász-vándorgyűlésnek. A hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciája 2007 után tér vissza ismét a cívis városba. A tanácskozásra legalább 900 közgazdászt vár a Kárpát-medencéből és a visegrádi országokból a szervező Magyar Közgazdasági Társaság (MKT). A konferencia egyik legnépszerűbb témája évek óta a sportközgazdaságtan – ami persze nem véletlen. A témának szentelt szekcióban idén a Debreceni Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, az MKT Sportközgazdasági Szakosztályának elnöke, Borbély Attila; a Budapesti Corvinus Egyetem Sportgazdaságtani Kutatóközpontjának vezetője, András Krisztina; a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, Orendi Mihály és a Debreceni Egyetem kancellárja, az MKT Sportközgazdasági Szakosztályának társelnöke, Bács Zoltán mellett Berki Krisztiánolimpiai bajnok tornász; Knoch Viktor olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, az MKT Sportközgazdasági Szakosztálya sportolói tagozatának elnöke; Jakabos Zsuzsanna olimpikon, Európa-bajnok úszó; valamint Géczi Erika olimpiai ezüstérmes és világbajnok kajakos, előadóművész osztja meg gondolatait a hallgatósággal.
Knoch Viktor / Fotó: MTI

A konferencia három napja alatt egyébként két plenáris és 19 szekcióülés várja majd az érdeklődőket a debreceni Kölcsey Központban – utóbbiak olyan témákban, mint például a magyar gazdaság növekedésének esélyei, a kelet–közép-európai tőzsdék stratégiái a Brexit után, a biztosítási piac aktuális trendjei, a sportgazdaság kérdései, az Európai Unió 2020 utáni költségvetési kilátásai, vagy éppen az innováció és a foglalkoztatás összefüggései. A konferencia felkért előadói között hagyományosan ott van Matolcsy György jegybankelnök és Varga Mihály pénzügyminiszter, de várhatóan előadást tart a debreceni tanácskozáson Günther Oettinger, az Európai Bizottság költségvetésért felelős tagja és Liam Benham, az IBM európai alelnöke is. Az idei, debreceni közgazdász-vándorgyűlés fókuszában az oktatás és a szakképzés és ezek nemzetgazdasági összefüggései állnak majd.