Omikron: Egyelőre nem vezet be új korlátozást London

Hírek2021. dec. 20.MTI

A brit kormány nem döntött újabb korlátozások bevezetéséről, de "óráról órára" figyeli a koronavírus-járvány alakulását, és nyitva tartja a további járványellenes intézkedések lehetőségét - mondta hétfő este Boris Johnson miniszterelnök.

Johnson nyilatkozatának közvetlen előzményeként egész délután ülésezett a különleges helyzetekben összehívott, az adott helyzetnek megfelelően változó összetételű tanácskozó testület (COBRA), Chris Whitty angliai tisztifőorvos, a kormány egészségügyi főtanácsadója részvételével.

Az értekezlet utáni nyilatkozatában Boris Johnson elmondta: a kormány továbbra is óvatosságra kéri a lakosságot, és mindenekelőtt arra, hogy mindazok, akik még nem tették meg, adassák be maguknak a koronavírus elleni oltás harmadik adagját. "Elsöprő erejű bizonyítékok" tanúsítják a harmadik dózis védőhatását - hangsúlyozta a brit kormányfő.

Az Our World In Data ábráján az új fertőzések számát lehet látni egymillió főre vetítve:

A brit egészségügyi minisztérium hétfő esti beszámolója szerint a felnőtt brit lakosságnak több mint a fele már megkapta a harmadik oltási dózist.