Ön kinek adja adója 1 százalékát?

Hírek2018. ápr 7.Növekedés.hu

Május 22-ig dönthetjük el, hogy kinek ajánljuk fel személyi jövedelemadónk 1+1%-át.

Magánszemélyként idén is rendelkezhetünk afelett, hogy a megfizetett adónk 1+1%-át melyik regisztrált szervezetnek, egyháznak, vagy kiemelt költségvetési előirányzatnak adományozzuk. Az első 1%-ot felajánlhatjuk például egy állatvédő szervezetnek, betegségmegelőzést segítő alapítványnak, vagy akár egy gyermekmentő szervezetnek. A +1%-ot az elismert egyházaknak és kiemelt költségvetési előirányzat, a Nemzeti Tehetség Programnak adományozhatjuk. Az szja 1+1% felajánlása az adófizető számára nem jelent költséget, a kedvezményezetteknek azonban felbecsülhetetlen értéket jelent. Hogyan ajánlhatjuk fel adónk 1+1%-át? A jogosult civil szervezetek, egyházak és a kiemelt költségvetési előirányzat megtalálhatók a a NAV honlapján. Az felajánlásról – függetlenül attól, hogy a 2017-es személyijövedelemadó-bevallásunkat hogyan nyújtjuk be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhetünk. De fontos, hogy ezt legkésőbb 2018. május 22-ig tehetjük meg. A benyújtás módjai:
  • a személyijövedelemadó-bevallás részeként (elektronikusan, vagy postai úton, illetve a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),
  • az e-szja felületen az online kitöltő programmal
  • a bevallástól elkülönülten (elektronikusan, vagy postai úton, illetve a NAV ügyfélszolgálatain személyesen vagy a munkáltató közreműködésével)
Ha a munkáltató vállalja, hogy összegyűjti a dolgozói rendelkező nyilatkozatát, úgy azokat május 10-ig kell átadni a munkáltatónak lezárt borítékban, ragasztott felületen aláírva.  A rendelkező nyilatkozatán bárki jelezheti hozzájárulását, hogy nevét és elérhetőségét a megjelölt civil kedvezményezettel közölje a NAV. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek. Az szja 1% felajánlására jogosult civil szervezetek listája itt érhető el. Az szja +1% felajánlására jogosult egyházak és a kiemelt előirányzat listája itt érhető el.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.