Ön kinek adja adója 1 százalékát?

Hírek2018. ápr 7.Növekedés.hu

Május 22-ig dönthetjük el, hogy kinek ajánljuk fel személyi jövedelemadónk 1+1%-át.

Magánszemélyként idén is rendelkezhetünk afelett, hogy a megfizetett adónk 1+1%-át melyik regisztrált szervezetnek, egyháznak, vagy kiemelt költségvetési előirányzatnak adományozzuk. Az első 1%-ot felajánlhatjuk például egy állatvédő szervezetnek, betegségmegelőzést segítő alapítványnak, vagy akár egy gyermekmentő szervezetnek. A +1%-ot az elismert egyházaknak és kiemelt költségvetési előirányzat, a Nemzeti Tehetség Programnak adományozhatjuk. Az szja 1+1% felajánlása az adófizető számára nem jelent költséget, a kedvezményezetteknek azonban felbecsülhetetlen értéket jelent. Hogyan ajánlhatjuk fel adónk 1+1%-át? A jogosult civil szervezetek, egyházak és a kiemelt költségvetési előirányzat megtalálhatók a a NAV honlapján. Az felajánlásról – függetlenül attól, hogy a 2017-es személyijövedelemadó-bevallásunkat hogyan nyújtjuk be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhetünk. De fontos, hogy ezt legkésőbb 2018. május 22-ig tehetjük meg. A benyújtás módjai:
  • a személyijövedelemadó-bevallás részeként (elektronikusan, vagy postai úton, illetve a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),
  • az e-szja felületen az online kitöltő programmal
  • a bevallástól elkülönülten (elektronikusan, vagy postai úton, illetve a NAV ügyfélszolgálatain személyesen vagy a munkáltató közreműködésével)
Ha a munkáltató vállalja, hogy összegyűjti a dolgozói rendelkező nyilatkozatát, úgy azokat május 10-ig kell átadni a munkáltatónak lezárt borítékban, ragasztott felületen aláírva.  A rendelkező nyilatkozatán bárki jelezheti hozzájárulását, hogy nevét és elérhetőségét a megjelölt civil kedvezményezettel közölje a NAV. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek. Az szja 1% felajánlására jogosult civil szervezetek listája itt érhető el. Az szja +1% felajánlására jogosult egyházak és a kiemelt előirányzat listája itt érhető el.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
A leggazdagabb orosz nők
Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak.
Siker2018. júl 15.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.