Online konferenciát szervez Kopátsy Sándor születésének 100. évfordulójára az MKT

Hírek2022. jan. 25.Növekedés.hu

2022. február 27-én lenne százéves Kopátsy Sándor, a közgazdaság-tudomány akadémiai doktora, a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Közgazdász Életműdíjának kitüntetettje - Magyarország egyik legismertebb közgazdásza.

Ebből az alkalomból szervez online konferenciát a Magyar Közgazdasági Társaság és az MKT Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete 2022. február 22-én, kedden 14 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

A rendezvény két bevezető előadását Bánkuty Tamás, a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány igazgatója, a Pallas Athéné Kiadó gondozásában megjelenő Kopátsy-életműsorozat szerkesztője, valamint Bartha Zoltán, a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara Gazdaságpolitika Intézeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense tartja.

Ezt követően az előadókkal - valamint Voszka Éva közgazdász egyetemi tanárral, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagjával Asztalos László egyetemi magántanár, az MKT Társadalom-gazdaságtani Szakosztályának elnökségi tagja beszélget Kopátsy Sándor életművéről. A résztvevőket Pleschinger Gyula, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke, az MNB Monetáris Tanácsának tagja és Bihall Tamás, az MKT Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének elnöke köszönti.