Online szakmai fórum: Fenntartható pénzügyek, ESG-befektetések

Hírek2020. júl. 3.Növekedés.hu

Fenntartható pénzügyek, ESG-befektetések – ezzel a címmel szervez online szakmai fórumot az MKT Felelős Vállalatirányítás Szakosztályával együttműködve 2020. július 16-án, csütörtökön 9 óra 30 perctől a Budapesti Értéktőzsde Zrt. A rendezvény előadásai a Microsoft Teams live events alkalmazásban lesznek követhetők.

Az online konferencián a hazai tőkepiaci jeles fenntarthatósági szakértői beszélnek a fenntartható pénzügyekről és az ESG-befektetésekről. A fórum célja, hogy a BÉT katalizálja a fenntarthatósági célok mentén a hazai tőkepiaci ökoszisztéma fejlődését.

A meghívott előadók képviselik a hazai szabályozási, tanácsadói, kibocsátó vállalati és az intézményi befektetői kört egyaránt, valamint bemutatják az ESG-adatszolgáltatás és index alapú befektetések témakörét is.

A konferencia kezdetén a nézőket hallgatókat Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, az MKT Felelős Vállalatirányítás Szakosztályának elnöke köszönti.

A rendezvény előadói között ott lesz Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke; Jancsár Gergely, a MOL Nyrt. fenntarthatósági stratégiáért felelős szenior szakértője; Vízkeleti Sándor, a BAMOSZ elnöke, az Amundi Alapkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Felelős Vállalatirányítás Szakosztály elnökségi tagja; Strohmayer János, az Egon Zehnder International Kft. irodavezetője; Szabó István, a KPMG szenior menedzsere; Ács Barnabás, a Refinitiv, Regional Performance igazgatója és Nagy Zoltán, az MSCI tudományos főmunkatársa.

A konferenciát a „Microsoft Teams live events” rendszerben bonyolítják le a szervezők. Az előadóktól kérdezni az alkalmazásban, chat üzenetben lehet majd.

A szervezők kérik, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat legkésőbb 2020. július 14-ig szíveskedjenek előzetesen jelezni a rendezveny@bse.hu e-mail-címen!