Táblázatban a Budapestről újrainduló repülőjáratok

Hírek2020. júl. 3.Növekedés.hu

Sorra indulnak újra a légi járatok a budapesti repülőtérről - derül ki a turizmus.com listájából. Szombattól Dubrovnik és Várna is elérhető Budapestről.

Nemcsak újraindulnak a járvány miatt szünetelő járatok, hanem új útvonalakat is köszönthet a Budapest Airport: az év egyik első új járatát az üzemeltető vízsugaras köszöntéssel és tortával ünnepelte – derül ki a repülőtér legfrissebb hírleveléből.

A LOT a héten két helyre is elindítja új légi járatait: szombattól már Dubrovnik és Várna is elérhető közvetlen légijárattal Budapestről.

A közelmúltban a Wizz Air is jó híreket hozott: bejelentette három nyaraló desztináció – Szantorini, Menorca és Míkonos – indulását, valamint július 1-jén már el is indult a közvetlen Budapest–Abu-Dzabi járatuk - olvasható a turizmus.com portálon.

Itt az újrainduló járatok listája

A koronavírus járvány nyomán országonként eltérő szabályozások vannak érvényben, amelyek függvényében a légitársaságok menetrendje is dinamikusan változhat. Az aktuális járatok közlekedéséről a légitársaságok weboldalán található naprakész információ.

Légitársaság

Úticél

Indulás dátuma

Tarom

Bukarest

július 1-től heti 3

Finnair

Helsinki

július 1-től heti 4 járat

Norwegian

Oslo

július 2-től heti 2 járat

Egyptair

Kairó

július 3-tól heti heti 1 járat

LOT

Varsó

július 1-től heti 1

 

Dubrovnik

július 4-től heti 1

 

Várna

július 4-től heti 1

Lufthansa

Frankfurt

június 1-től, napi járat

 

München

június 16-tól, heti 3 járat

Swiss Airlines

Zürich

június 8-tól, heti 3 járat

Brussels Airlines

Brüsszel

június 15-től, heti 4 járat

Eurowings

Stuttgart

június 11-től, heti 3 járat

 

Düsseldorf

már üzemel, heti 3 járat

Czech Airlines

Prága

június 18-tól, heti 3 járat

Ryanair

London Stansted, Milánó, Dublin, Berlin, Róma, Brüsszel, Barcelona, Koppenhága, Edinburgh, Madrid, Manchester, Athén, Tel Aviv-Jaffa, Bari, Bristol, Párizs, East Midlands, Lisszabon, Nápoly, Páfosz, Pisa, Malaga, Cagliari, Korfu, Catania, Göteborg, Harkov, Lviv, Málta, Marseille, Odessza, Porto, Cork, Palma de Mallorca, Thesszaloniki, Sevilla, Manises

júliustól fokozatos visszatérés

Air France

Párizs

június 1-től, heti 5 járat

KLM

Amszterdam

jelenleg is üzemel, napi 1 járat

Qatar Airways

Doha

június 15-től, heti 3 járat

Wizz Air

Malaga, Alicante, Burgasz, Glasgow, Baku, Hannover, Kharkiv, Lisszabon, Lviv, Málta, Nizza, Odessza, Zaporizzsja, Palma de Mallorca, Pristina, Szarajevó, Szkopje, Tenerife, Podgorica, Tirana, Bari, Birmingham, Edinburgh, Liverpool, Malmö, Marosvásárhely, Stockholm, Barcelona, Berlin, Róma, Madrid, Milánó, Oslo, Tel-Aviv, Athén, Bázel, Brüsszel, London Gatwick, Eindhoven, London Luton, Abu-Dzabi

Június és július folyamán