Orbán Viktor: több mint 1 millió embert sikerült eddig beoltani

Hírek2021. márc. 8.MTI

Több mint egymillió embert sikerült eddig beoltani, ezzel Magyarország messze az uniós átlag felett van - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Facebookon közzétett videoüzenetében.

A kormányfő a Vakcinainfó Extra - 5. rész című bejegyzésében azt mondta:

1 millió 2714 embert sikerült eddig beoltani, ezzel messze az európai uniós átlag fölött van Magyarország, megelőzve olyan "komoly, tekintélyes" országokat is, mint Németország és Ausztria.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy ez sok tízezer ember munkájának eredménye. Ezért köszöntetet mondott az orvosoknak, háziorvosoknak, ápolónőknek, betegszállítóknak, államigazgatásban dolgozóknak, rendőröknek és katonáknak. Hozzátette: rengeteg közöttük a hölgy, ezért nőnap alkalmából külön köszöni az ő erőfeszítéseiket, hiszen "ők két terhet visznek a vállukon, a munka mellett a családét is".

Első helyen mondott köszönetet Orbán Viktor Müller Cecília országos tisztifőorvosnak, és kívánt sok erőt a munkájához.

A kormányfő jelezte: a következő napokban is folytatják az oltásokat és újabb vakcinaszállítmányok is érkeznek. Gyorsan és hatékonyan fognak oltani, reményei szerint gyorsabban és a hatékonyabban, mint a legtöbb európai uniós ország.

"A helyzet nem könnyű, de most már a célegyenesben vagyunk. Tartsunk össze a következő hetekben és akkor sikerülni fog, együtt sikerülni fog"

- zárta üzenetét a kormányfő.

A videóban szereplő táblázat szerint Magyarország 10,26 százalékkal - Málta után - a második helyen áll a népességarányos beoltottság tekintetében az európai uniós országok között.