Orbán Viktor: a magyar uniós elnökség végére fontos európai paktumot fogadhatnak el

Hírek2 órájaMTI

Orbán Viktor miniszterelnök reményei szerint a magyar uniós elnökség végére közel kerülhetnek az európai versenyképességi paktum elfogadásához.

A miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken elmondta: jó esélyük van arra, hogy novemberben tető alá hozzák az európai államok között a megállapodást, amely a gazdasági versenyképességet javíthatja és a magyar uniós elnökség végén elfogadják azt.

Kitért arra is, hogy Magyarország gazdasági növekedése jelen pillanatban egy és két százalék között van.

Ezzel is Európa élvonalában vagyunk, ami nem fest túl jó képet a többi európai országról - jegyezte meg. Hozzátette: nem akarunk beleragadni abba a növekedési tempóba, amitől szenvedni fog Európa a következő években, hogy nulla, egy-, kétszázalékos növekedést tudnak csak elérni.

Magyarországnak meg kell próbálnia a kedvezőtlen körülmények ellenére is a gazdasági semlegesség politikájának a segítségével a 3-6 százalék közötti növekedési sávba felkapaszkodni - hangsúlyozta Orbán Viktor. Felidézte, hogy volt már ilyen és úgy látja, most is sikerülni fog, Magyarország, a magyar kormány meg tudja ezt csinálni.