Orbán Viktor: Mi magyarok fellázadtunk a rabság és a megszállás ellen

Hírek2021. okt. 23.MTI

Jól döntöttünk, mikor fellázadtunk a megszállás ellen és a rabság helyett a szabadságot választottuk - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére tartott beszédében. megmutattuk magunknak, a világnak és az ellenségeinknek, kik is vagyunk valójában - húzta alá.

Arra a csodálatos napra emlékezünk, amikor mi, magyarok megmutattuk, kik is vagyunk valójában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartott ünnepi beszédében.

Szabadság a rabsággal szemben

A kormányfő az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésében tartott megemlékezésen hangsúlyozta: a nemzetek életében vannak pillanatok, amikor hirtelen mindenki úgy érzi, elég volt, nem mehetnek úgy a dolgok, ahogy eddig mentek.

 Dönteni kell, és a döntésünk megmutatja, kik is vagyunk valójában. Egy egész nemzetről derül ki, mit is ér. Hallgat vagy protestál, beletörődik vagy fellázad, félrenéz vagy felegyenesedik, elkullog vagy harcol

- mondta.

Orbán Viktor így fogalmazott:

mi, magyarok jól döntöttünk, protestáltunk, felegyenesedtünk, fellázadtunk és harcoltunk.

Szabadság a rabsággal szemben, függetlenség a megszállás ellen, magyar hazafiak a kommunisták ellenében - folytatta a kormányfő, aki szerint arra a csodálatos napra emlékezünk, amikor "mi, magyarok" megmutattuk magunknak, a világnak és az ellenségeinknek, kik is vagyunk valójában.

Felemeltük a szavunkat

Arra a pillanatra emlékezünk, amikor a magyarok nemzete szempillantás alatt magára talált, és a magyar név megint szép lett méltó régi nagy híréhez.
Ezzel a Magyarországgal húzott ujjat 2006-ban ismét a kommunisták új nemzedéke.

Hazugságok árán jutottak hatalomra, adócsökkentéssel szédítettek, aztán adókat emeltek, kórházi napidíjat, vizitdíjat vezettek be, egekbe emelték a rezsiárakat. Elvették a 13. havi nyugdíjat és eltörölték a családtámogatásokat. Összejátszva a nemzetközi bankvilággal, devizahitelek csapdájába csalták családok százezreit - sorolta.
 Az országot kiárusították, mindent eladtak a külföldieknek, repteret, nemzeti energiacéget, közszolgáltatókat. Majd miután kifosztották, csődbe vitték az egész országot, és a "nyakunkra csatolták az IMF pórázát" - fogalmazott a miniszterelnök.

Amikor pedig felemeltük a szavunkat, könnygázzal, gumilövedékkel és lovasrohammal válaszoltak. Szemeket lövettek ki, védtelen nőket és idős embereket ütöttek gumibottal.

Ezen a helyen, ahol most állunk, 15 évvel ezelőtt erőszak, vér és könny lepte el a budapesti utcákat. Történt mindez az '56-os forradalom 50. évfordulóján, a világ szeme láttára. Soha nem fogjuk elfelejteni nekik - szögezte le Orbán Viktor.

Talpra állítottuk az országot

Évek kellettek, mire jóvátettük a baloldal rombolását, de talpraállítottuk az országot - húzta alá.

A kormányfő kifejtette:

nagy kegyelem, hogy eközben a nemzeti egység végig fennmaradt, és munkások, mérnökök, földművesek, kis- és nagyvállalkozók, tudósok, tanárok, ápolók és orvosok összefogásával sikerült eltakarítani a romokat.

Egymillió új munkahelyet hoztunk létre, "lerúgtuk magunkról a devizahiteleket", letörtük az adókat, és eljutottunk odáig, hogy jövőre a minimálbér is nagyobb lesz, mint az átlagbér volt a szocialisták idején - ismertette.

Visszaszereztük a közműcégeket és másfélszeresére növeltük a nemzeti vagyont. Megadóztattuk a multikat, megvédtük a családokat, és egész Európában a legalacsonyabbra vágtuk vissza a rezsiköltségeket - sorolta.

Magyarország ma már elég erős ahhoz, hogy egyszerre becsülje meg az időseket és a fiatalokat. A 13. havi nyugdíjat visszaépítjük, jövőre nem kell adót fizetniük a munkából élő fiataloknak, a gyermeket nevelő családok pedig visszakapják az idén befizetett adójukat - hangsúlyozta Orbán Viktor

Mi vagyunk a bot a küllők között

 A kormányfő kiemelte, ideje volna, hogy Brüsszelben is megértsék: "velünk még a kommunisták se boldogultak".

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, tüske a köröm alatt. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül a Góliát. Mi vagyunk azok, akik '56-ban meglékelték a világkommunizmust és mi vagyunk azok, akik kiütötték az első téglát a berlini falból

- fogalmazott.

Kijelentette: most is álljuk a sarat és csak annyit mondunk, hogy a magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz. És - folytatta - mivel három a magyar igazság, harmadszor is igazunk lesz a rezsi- és a migránsügy után.

Lesz népszavazás és a gyerekeinket is meg fogjuk védeni.

Magyarország lesz az első olyan ország Európában, ahol az iskola falainál megállítjuk az erőszakos LMBTQ-propagandát

- mondta a kormányfő.

A baloldal fáján csak baloldali politika nőhet

Csak egy baloldal van, akárhányféleképpen is maszkírozzák magukat - jelentette ki a miniszterelnök, aki Máté evangéliumából idézett:

Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik báránybőrbe bújva jönnek hozzátok! Gyümölcseikről ismeritek meg őket. A jó fa jó gyümölcsöket, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöket terem.

Meglátása szerint a baloldal fáján csak baloldali politika nőhet, és csak egy baloldal van, akárhányféleképpen is maszkírozzák magukat. Hazugságokkal kezdik, erőszakkal folytatják, és csődöt hagynak hátra - tette hozzá.

Akik 15 évvel ezelőtt az emberek közé lövettek, ma újra színpadra készülnek - mondta Orbán Viktor.

A magyarok sorsáról a magyarok fognak dönteni

A kormányfő kifejtette: október 23-a emlékeztet minket, ne feledkezzünk meg a saját személyes felelősségünkről. "1100 év beleégette a DNS-ünkbe", hogy itt, a Kárpát-medencében a szabadságért minden nap harcolnunk kell, újra meg újra - fogalmazott. Hozzátette: a szabadságharchoz nemcsak szív, nemcsak ész, de erő is kell, a mi erőnk pedig az egységünk.

Hangsúlyozta: egységben az erő, "mi azért vagyunk együtt, mert ugyanabban hiszünk". A családban, a nemzetben,

mi mind hiszünk egy erős és független Magyarországban

- fűzte hozzá.

A miniszterelnök kiemelte: aki idegen támadásokkal szemben a családját, a nemzetét védi, az nemcsak az eszére, a szívére és az erejére számíthat, hanem arra is, hogy igaza van. Az igazság a szabadságharcosok oldalán állt akkor is és ma is - hangoztatta.

Ha meg akarjuk védeni a családjaink biztonságát, országunk határait, a gyermekeink jövőjét, a munkánk gyümölcseit, a nyugdíjunkat, a fizetésünket, a rezsicsökkentést, ha meg akarjuk őrizni kultúránkat, szokásainkat, nyelvünket, vagyis ha meg akarjuk védeni a mindennapi életünk szabadságát, akkor mindenkinek ki kell vennie a részét a ránk váró küzdelemből - húzta alá.

Minden magyarra számítunk, akinek számít Magyarország jövője - tette hozzá Orbán Viktor, hangsúlyozva:

nekünk Magyarország az első, ezért kormányzásunkkal azok is jobban járnak, akik nem ránk szavaznak.