Orbán Viktor: Szükség van magyar kutató és elemző intézetekre

Hírek2021. nov. 24.MTI

Ha szabad és szuverén Magyarországot akarunk, akkor nézőpontra, nézőpontokra, magyar kutató- és elemző intézetekre múlhatatlanul szükségünk van - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Nézőpont Intézet ünnepségén.

A kormányfő a 15 éves Nézőpont Intézet ünnepi rendezvényén tartott beszédében a jövő évi választást illetően kiemelte: "ilyen arányban vezetni a választások előtt, ez a legveszélyesebb dolog, ami előfordulhat".

Azzal az intellektuális kihívással" kell szembenéznünk, hogy a választások előtt 5-6 hónappal a polgári kereszténydemokrata kormány a választók bizalma szempontjából érzékelhető előnnyel vezet

- mondta.

Közölte: bár sok minden meg tud változni nagyon rövid idő alatt, "mégiscsak azzal kell észszerű módon kalkulálnunk, hogy az előttünk álló választásnak a mi politikai közösségünk úgy vág neki", hogy esélyes.

Egyelőre úgy látni a mostani elemzésekből, hogy

elegendő a következő 5-6 hónapban bravúrok bemutatása nélkül, tisztességesen, becsületesen, napi sok-sok órát dolgozva az emberek megélhetését szem előtt tartva" elvégezni a munkánkat

- értékelt a miniszterelnök.