Öt év után visszatér James Bond - már forog az új film

Hírek2019. ápr. 28.Sz.A.

A 25. James Bond filmet vasárnap kezdték el forgatni Ian Fleming író jamaicai otthonától nem messze. Az eddig legsikeresebb Daniel Craig utoljára vállalta a szerepet.

Fantasztikus szereposztással kezdték el forgatni a 25. James Bond filmet, amely Jamaicában, Norvégiában és Olaszországban játszódik. A jövő áprilisban a mozikban kerülő filmben az eddigi Bond-filmek nézettségi rekordját megdöntő Daniel Craig lesz ismét, immár ötödszörre, a 007-es ügynök, igaz, ezúttal utoljára.

Partnere a gyönyörű francia színésznő, Léa Seydoux, akit többek között a Francia szépség, 007- a Fantom visszatér, Egy szobalány naplója, Szépség és Szörnyeteg című filmekben láthatott a közönség.

A fő gonosz szerepét pedig a Bohém rapszódiában nyújtott alakításáért Oscar-díjjal jutalmazott Rami Malekre osztották. A Phoebe Waller-Bridge jegyezte forgatókönyvről eddig megjelent hírek szerint

Malek egy veszélyes új technológiával zsarolja majd a világot, amit természetesen Bondnak kell ismét megmentenie.

A filmet a Bond regények és novellák szerzőjének, Ian Fleming-nek a jamaicai házától nem messze kezdték el forgatni. Fleming egyébként 1955-1962-ig összesen 12 regényt és 9 novellát írt a leghíresebb titkosügynök kalandjairól.

A történetről kiadott összefoglaló szerint

a szolgálattól már visszavonult Bond nyugodt életet él Jamaicában, amikor régi barátja, egy amerikai CIA-ügynök segítségért fordul hozzá. Feladatuk egy elrabolt tudós kiszabadítása lesz.

A szereposztásban helyet kapott Ralph Fiennes és Ben Whishaw „M” és „Q” ügynökök szerepében, Rory Kinnear az MI6 vezetőjét játssza, Naomie Harris pedig Moneypenny-ként tér vissza.

A film rendezését – Danny Boyle kirúgása után – Cary Joji Fukinaga vállalta, aki többek között a HBO True Detective sorozatának első részeit és a Netflix Maniac filmjét rendezte.

A filmnek egyelőre nincs végleges címe, így Bond25 néven fut, a producere pedig ismét Barbara Broccoli.