Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjat kaptak magyar egyetemisták

Hírek2019. máj. 20.Növekedés.hu

Szabadkán rendezett konferenciát a Vajdasági Magyar Közgazdász Társasággal közösen a Pallas Athéné Domus Educationis (PADE) Alapítvány. Az eseményen 26 helyi magyar egyetemi hallgató kapott Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjat.

Az információ, mint a gazdasági növekedés legfontosabb forrása címmel rendezett közösen konferenciát a PADE Alapítvány és a Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság Szabadkán, a Városháza Dísztermében. 

A rendezvény keretében Dr. Dubéczi Zoltán, a PADE Alapítvány kuratóriumi elnöke átadta a Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíj odaítéléséről szóló okleveleket 26 helyi magyar egyetemi hallgatónak.

A programnak köszönhetően a legjobb tanulmányi eredményt elérő diákok 10 hónapon keresztül havi 30 ezer forintos támogatásban részesülnek.

Az ösztöndíjprogram keretében idén júniusban további városok : Csíkszereda, Kolozsvár, Nagyvárad és Beregszász felsőoktatási intézményeinek legjobb hallgatói vehetik át az oklevelet, illetve számíthatnak a PADE Alapítvány támogatására.

Az MNB Kiválósági Ösztöndíjának mintájára 2018-ban indult el Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíj a legtehetségesebb határon túli magyar hallgatók támogatására. Az ösztöndíjak odaítéléséről szóló első okleveleket 2018. novemberében adták át a komáromi Selye János Egyetemen tanuló 48 hallgatónak.

A Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíj célja, hogy növelje a külhoni felsőoktatási intézményekben közgazdasági szakon tovább tanuló magyar nemzetiségű egyetemisták létszámát, illetve az otthon maradás esélyeit.

Az ösztöndíjban részesülhetnek az alap-, valamint a mesterképzésen tanuló fiatalok tanulmányi eredményük alapján a következő szakokon: európai és nemzetközi közgazdaság; pénz-, bankügyvitel és biztosítás; marketing; menedzsment; pénzügy és számvitel; ügyviteli gazdaság; ügyviteli információs rendszerek.