Pályaválasztási nyílt napok az agrárszakképzésben

Hírek2021. nov. 11.Növekedés.hu

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara pályaorientációs tevékenységének kiemelt célja az agrár-szakképzésbe történő beiskolázás elősegítése, valamint a pályaválasztó fiatalok körében a mezőgazdasági, erdészeti, kertészeti, környezetvédelmi és élelmiszeripari szakmák/szakmairányok népszerűsítése.

Az agrárszakképző intézmények és az új szakmajegyzék szerinti agrárszakmák/szakmairányok megismerésére a NAK által 2021. október-november hónapokban szervezett pályaorientációs programnapokon, valamint az agrárszakképzésben érintett szakképző intézmények digitális platformjain (pl. az intézmények honlapjain, facebook felületén) és nyílt napjain van lehetőség.

Az agrárium iránt érdeklődő, pályaválasztás előtt álló diákok és szüleik személyesen vagy online tájékoztatást kaphatnak az intézményekben folyó oktatásról, a megújult szakképzésről, a választható szakmákról/szakmairányokról, a középfokú felvételi eljárásról, a duális képzésről és az ösztöndíjakról.

Minden érdeklődő számára fontos – de kiemelten azoknak nyújthat segítséget, akik nem tudnak az őszi pályaorientációs programnapokon személyesen részt venni –, hogy a NAK a tudatos pályaválasztás elősegítése érdekében összegyűjtötte és a honlapján elérhetővé tette azokat az információkat, amelyek segítik az általános iskolás tanulók és szüleik tájékozódását a pályaválasztással kapcsolatban.

Az agrárszakképzésben érintett szakképző intézmények bemutatkozási felületeit, nyílt napjait tartalmazó táblázat itt érhető el (https://www.nak.hu/szakmai-infok/szakkepzes ).

Az agrárszakképző intézmények pályaválasztási nyílt napjai a linkre kattintva elérhetők. (https://www.nak.hu/szakmai-infok/szakkepzes/103972-palyavalasztasi-nyilt-napok-az-agrarszakkepzesben-2)