Pályázati pénzzel segíti a tőzsdeérett vállalkozásokat a Budapesti Értékőzsde

Hírek2018. ápr 13.Növekedés.hu

A BÉT az NGM-mel kötött támogatási szerződés keretében vissza nem térítendő támogatást nyújt a gyors növekedési potenciállal rendelkező, transzparens tőzsdei működés felé nyitott vállalkozások tőzsdei felkészülésének szakmai támogatására. A vállalatok a program 2.projektelemeként megvalósuló tőzsdei felkészüléshez kapcsolódó költségek finanszírozására már március közepétől pályázhatnak. Megnyílt a kevésbé fejlett régióban működő tőzsdeérett kkv-k tőzsdei bevezetését finanszírozó pályázat. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló program 2.projektelemének elsődleges célja azon gyors növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások tőzsdei bevezetésének támogatása, amelyek a transzparens tőzsdei működés felé nyitottak és a jelentkezést követő 18 hónapon belül készek és vállalják a hazai szabályozott piaci vagy épp a kkv szektorra specializálódott Xtend (MTF) platformra való bevezetést.

A BÉT a honlapon nyilvánosan közzétett Felhívás feltételeinek megfelelő szervezeteket vissza nem térítendő – 50%-os intenzitású - támogatásban részesíti, a rendelkezésre álló forrás erejéig. Továbbá biztosítja a kiválasztott kkv-k tőzsdei felkészülést támogató mentor programban való részvételét.
A programra már március közepétől pályázhatnak a cégek. A beérkezett támogatási kérelmeket a BÉT szakemberei tartalmi, formai és jogosultsági kritériumoknak való megfelelés szerint értékelik, s a támogatást nyert kkv-kal kötött szerződés alapján a bevezetéshez közvetlenül kapcsolódó költségeiket számolhatják el. A programmal, valamint a pályázati feltételekkel kapcsolatban bővebb információ az alábbi oldalon érhető el: https://www.bet.hu/Kibocsatok/Mentoring-program/mentoring-program