Pécsi Pénzügyi Napok – tizenharmadszor

Hírek2019. ápr. 18.Növekedés.hu

Immár 13. alkalommal rendezik meg a baranyai megyeszékhelyen a Pécsi Pénzügyi Napokat.

Immár 13. alkalommal rendezi meg a baranyai megyeszékhelyen a Pécsi Pénzügyi Napokat a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara, a Magyar Közgazdasági Társaság, a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara, a PENTA UNIÓ Zrt., a Penta Akadémia Alapítvány és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara. 

A kétnapos rendezvényen - 2019. április 25-27-én - a magyar monetáris és fiskális rendszer aktuális elméleti és gyakorlati kérdéseit vizsgálják a változó gazdasági feltételrendszerhez való alkalmazkodóképesség és -készség aspektusából. A tanácskozás részeként, 10 szekcióban, 54 előadás, illetve pódiumbeszélgetés keretében csaknem 70 előadó osztja meg gondolatait a résztvevőkkel. A konferencia plenáris előadói között ott lesz Pleschinger Gyula, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke és Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, az MKT örökös tiszteletbeli elnöke is.

Az elméleti kérdésekkel foglalkozó két szekció a legújabb hazai pénzügyi kutatási eredmények bemutatására vállalkozik a meghívott egyetemek, kutatóhelyek és a MOKLASZ fiatal képviselőinek, kutatóinak részvételével.

A sokarcú ingatlan kérdéskörét bemutató szekció a jog, a számvitel, az adózás, a finanszírozás, a biztosítás és persze az adótervezés oldaláról veszi górcső alá a témakört. A harmadik napon egy kihelyezett szekcióban az ingatlanberuházások gyakorlati tapasztalatait tárgyaljuk kerekasztal beszélgetés formájában egy megvalósult projekthez kapcsolódóan. A konferencián külön – kreditpontot biztosító – szekció foglalkozik a 2019. évi adóváltozások (art, szja) megismertetésével.

A konferencia részvételi díja 23.600,- Ft + áfa, ám a részvétel a Magyar Közgazdasági Társaság tagjai számára ingyenes!