Példaértékű összefogás a Díjneten: a felhasználók rekordösszeget gyűjtöttek össze

Hírek2023. ápr. 13.Növekedés.hu

2022-ben közel hatszorosára nőtt a dijnet.hu-n keresztüli, éves adományozások száma. Az adományozási hajlandóság idén sem csökkent, sőt rekord is született: mindössze két hónap alatt több mint 13 millió forintot adományoztak a Díjnet felhasználói az UNICEF Magyarországon keresztül a Török-szíriai földrengések károsultjainak megsegítésére.

A Díjnet Zrt. – Magyarország egykapus e-számlafizetési szolgáltatója – 2018-tól teszi lehetővé ügyfelei számára, hogy néhány kattintással támogathassanak különböző karitatív tevékenységet végző civil szervezeteket. A cég adatai szerint 2022-ben összesen 22,8 millió forintot ajánlottak fel ilyen módon az ügyfelek, hatszor annyit, mint az azt megelőző évben. Az idei év eddig szintén növekvő tendenciát mutat: az első negyedévben már háromszor annyi adomány érkezett a szervezetekhez a Díjnet felületén keresztül, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában.

A február eleji, Törökországban és Szíriában bekövetkezett földrengések kapcsán a vállalat úgy határozott, hogy saját eszközeivel is ráirányítja a figyelmet a károsultak támogatására, ezért a dijnet.hu-n kiemelte az erre a célra történő adományozási lehetőséget. A kezdeményezés elindításától számítva a Díjnet felhasználói közel 2500 alkalommal adományoztak, és ezzel két hónap alatt több mint 13 millió forint támogatási összeget gyűjtöttek a Díjnet rendszerében az UNICEF-en keresztül a természeti csapás károsultjai részére. A funkció bevezetése óta még sosem gyűlt össze ilyen rövid idő alatt ekkora összeg egyetlen szervezet számára, ezzel a Díjnet ügyfeleinek köszönhetően új rekordösszeg született. Az UNICEF a támogatásnak köszönhetően higiéniai felszereléseket, gyógyszereket, takarókat és téli ruhákat juttat el a katasztrófa sújtotta térségbe, valamint sátoriskolákat épít gyermekeknek, és ivóvízzel látja el a lakosokat. "A földrengés sújtotta területen több mint 7 millió gyermek él, akik elveszítették családtagjaikat, barátaikat, összedőltek otthonaik, iskoláik, így az ő életükre még évekig hatással lesz a természeti katasztrófa okozta trauma és anyagi kár. Kollégáink fáradhatatlanul küzdenek a helyszínen azért, hogy segítséget nyújtsanak a földrengés érintettjeinek. Ez a munka azonban csak úgy lehetséges, ha a társadalom felelősségteljes tagjai támogatnak minket. Ezért a Díjnet Zrt. megteremtette a közösségi adománygyűjtés feltételeit és lehetőségét, így több mint 13 millió forintot gyűjtött össze nagylelkű felhasználóinak köszönhetően a szíriai és törökországi gyermekek számára. Kiállásuk példamutató, ezúton is szeretnénk megköszönni" - mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Díjnet Zrt. korábban az orosz-ukrán konfliktus kapcsán is kiemelte a felületén azokat a szervezeteket, amelyek közvetlenül részt vettek a segítségnyújtásban, így segítve azok karitatív tevékenységét. A társaság a földrengés kapcsán jelenleg is tájékoztatja a dijnet.hu platformra bejelentkező felhasználóit az adományozás lehetőségéről, valamint erre a saját közösségi média oldalán is többször felhívta a figyelmet.

Büszkék vagyunk rá, hogy az ügyfeleink a szolgáltatói e-számlák megtekintése és befizetése mellett, már közel 40 szervezet számára nyújthatnak támogatást a Díjneten keresztül. A hosszú távú célunk, hogy még több szervezet csatlakozzon a Díjnethez, ezáltal ügyfeleink számára elérhetővé téve az egyszerű és minél szélesebb körben történő segítségnyújtást” - mondta Deé Gergely, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója. „A regisztrált felhasználóink pár kattintással bármikor, biztonságosan adományozhatnak a dijnet.hu-n keresztül, függetlenül attól, hogy elektronikus számláikat már itt kezelik-e vagy sem” – tette hozzá a vezérigazgató.