Planet 2021 - Joó István: fiatal vállalkozások mutatkoznak be pénteken a Hungexpón

Hírek2021. dec. 3.MTI

A hétvége előtt a fiatal vállalkozásoké a Planet 2021 Budapest színpada, 20-25 startup mutatkozik be a Hungexpón - mondta sajtótájékoztatóján a rendezvény szervezéséért felelős kormánybiztos, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára.

Joó István hangsúlyozta, hogy

a startupok belföldi közössége erős, és számíthatnak a kormány segítségére, beleértve a KKM támogatásait. A magyar vállalkozók környezetipari újításaik ötletesek, nemzetközi szinten is versenyképesek

- tette hozzá.

A V4-ek környezetvédelmi eredményeinek bemutatását a Planet 2021 Budapest szintén feladatának tekinti.

A másik 3 állammal együtt Magyarország ezen a téren is sikeres, hiszen növekvő gazdasági teljesítmény mellett mérsékelte a károsanyag-kibocsátását, az élelmiszer-pazarlása kisebb, a Natura 2000-es területek aránya pedig nagyobb, mint Nyugat-Európában

Joó István, a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó lebonyolításáért felelős kormánybiztos, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára sajtótájékoztatót tart a Planet Budapest 2021 Expón a budapesti Hungexpo C-pavilonjában 2021. december 3-án. Joó István elmondta, hogy a hétvége előtt a fiatal vállalkozásoké a Planet 2021 Budapest színpada, 20-25 startup mutatkozik be a Hungexpón.
(MTI/Koszticsák Szilárd)

- mondta Joó István. Fontosnak nevezte, hogy elkezdődődött a Klíma- és természetvédelmi akcióterv végrehajtása, ezen belül is kiemelve a Zöld busz programot, a fásítási programot, az egyszer használatos műanyagok betiltását.

A kormánybiztos közölte, hogy a Planet 2021 Budapest szakkiállítása és a közönségprogramok egész héten látogathatók. Minden korosztály talál magának érdekes látnivalókat, hasznos elfoglaltságot, a mindennapokban alkalmazható fenntarthatósági újítások éppúgy megismerhetők, mint a Földet fenyegető környezeti kihívások. Különösen fontos cselekvésre ösztönözni a fiatalokat, ezért a környezetvédelmi ismeretterjesztést játékos megoldások, digitális eszközök, virtuális alkalmazások is segítik a Hungexpón - közölte Joó István.