Stratégiai megállapodást kötött az egészségipar egyik legnagyobb cége, a Roche és a magyar kormány

Hírek2021. dec. 3.Növekedés.hu

Az idén 125 éves svájci székhelyű Roche a magyar egészségpiac meghatározó szereplője, egyszerre biztosítja az életminőséget javító gyógyászati megoldásokat a betegek számára, hiszen több mint 70 termékkel van jelen az onkológia, a hematológia, az immunológia, a neurológia és a pulmonológia területén, és dolgozik azon, hogy kutatásaival, nemzetközi tapasztalatainak megosztásával hozzásegítse a magyar döntéshozókat a fenntartható egészségügyi rendszer kialakításához.

A Magyaroroszágon több mint 35 éve jelen lévő Roche a termékek mellett

klinikai vizsgálataival olyan innovatív terápiákhoz is hozzájuttatja a magyar betegeket, amelyek a személyre szabott gyógyítás felé mozdítják el az orvoslást.

A Roche-csoport a munkahelyteremtésben is élen jár, hiszen folyamatosan bővíti a foglalkoztatottak létszámát, ma több mint 1750 embernek ad munkát, és idén 300 fővel növelte a Roche Europe Szolgáltató Kft. alkalmazottainak számát. Az üzleti szolgáltatási szektor meghatározó szereplőjeként több mint 60 országban támogatja a Roche munkatársait Magyarországon kívül.

Martin Kikstein, a Roche Services Europe vezérigazgatója (j) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kezet fog a kormány és a Roche közötti stratégiai együttműködési megállapodás aláírásán a minisztériumban 2021. december 3-án. A Magyarországon 37 éve jelen lévő svájci Roche-csoport a globális egészségpiac egyik meghatározó szereplője, amely gyógyszerészeti, diagnosztikai tevékenysége mellett minőségbiztosítási, valamint üzleti szolgáltatóközpontot is létrehozott Budapesten. Mellettük Raffaella Bondi, a Roche Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.
(MTI/Balogh Zoltán)

Az elmúlt években a Roche Europe Szolgáltató egyre több magasabb hozzáadott értékű feladatot hozott Magyarországra, és azon dolgozik, hogy tovább erősítse a szektor magyarországi jelenlétét.

A Roche azon cégek közé tartozik, amelyek Magyarországon fektetik be megszerzett jövedelmük nagyrészét, a biotechnológiai cég esetében ez azt jelenti, hogy éves bevételének háromnegyedét a magyar gazdaságba forgatja vissza.

A Roche gyógyszerészeti, diagnosztikai, diabétesz üzletágat, szolgáltató központot épített ki Magyarországon, legutóbb pedig létrehozott egy európai farmakovigilancia, gyógyszerminőségbiztosítási központot, amely a magasan képzett munkavállalók tevékenysége révén Európa-szerte hozzájárul a betegek biztonságához, jólétéhez.

A Roche partnerséget ajánl nemcsak a döntéshozóknak, hanem a magyar cégeknek is. A családi vállalkozásként indult, és ma már a világ több mint 100 országában jelen lévő 77 Elektronika Kft. életében mérföldkő volt a Roche-sal kötött megállapodás, amely megnyitotta a nemzetközi egészségpiacot a magyar cég előtt.

A magyar kormánnyal kötött stratégiai megállapodás célja, hogy a Roche értékalapú egészségügyi modellje, amely 2030-ra a jelenleginek sokszorosára kívánja növelni a betegekhez eljuttatott innovatív és személyre szabott terápiákat úgy, hogy ezek társadalmi költségeit jelentősen csökkentse, a magyar betegek jóllétét is szolgálja.

A megállapodás összeköti a döntéshozókat, az innovatív egészségipari cégeket és a magyar egyetemi szférát, amely a kutatások, fejlesztések révén bekapcsolódhat azokba a hálózatokba, amelyek a világ élvonalában vannak az egészségügy területén és a legmodernebb, digitális megoldásokat szállítják.