Praktikus és szép babatextilek a gyerekszobába

Hírek2021. jún. 15.Növekedés.hu

Amikor az újszülött hazaér a kórházból, neki és a szülőknek is fontos, hogy milyen gyerekszobát vesz birtokba a pici. A babák körüli teendők miatt jó, ha minden kéznél van. Minél célszerűbben van berendezve a babaszoba, annál könnyebb a baba ellátása. Ebben nagy segítségére lehetnek a szülőknek a különböző babatextilek. Ezek a kiegészítők biztonsági és tárolási szempontból is hasznosak. Ráadásul ha összehangoljuk a választást, harmonikussá tehetjük a szoba hangulatát.

Baldachint a kiságy fölé

A babák legfőbb tevékenysége az első hetekben az alvás. A megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés elengedhetetlen a fejlődésükhöz. Épp ezért jó, ha a baba ágya nyugodt, csendes helyen van. Védjük őt a túl hangos zajoktól és a hideg levegőtől. 

Minderre kiválóan alkalmas egy kiságy fölé lógatott baldachin. Ez a csodálatos babakiegészítő egy kicsit elszeparálja a babát, miközben alszik. Felfogja a szobában szálló port, és a rovarokat is segít távol tartani. Az óriás baldachinokat, melyeket a plafonra rögzíthetünk, a nagyobbak is imádják. Ezek sátorszerűen omlanak alá a mennyezetről, meghitt kis zugot alkotva a gyerekek számára.

Rácsvédő a bababuksi biztonságáért

A kisbabák már hat-nyolchetes korukban elkezdenek egyre aktívabban mocorogni. Egész kis babák is képesek a helyváltoztatásra, ezért ügyelnünk kell a biztonságukra. A kiságy rácsaiba könnyedén belekoppanhat a picik feje, miközben forgolódnak vagy kúsznak. Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, érdemes felszerelnünk egy rácsvédőt.

Ezek a puha, szivaccsal megtöltött textilek felfogják az esetleges koccanást, így a baba nem üti meg a fejét. A rácsvédőket a kiságy rácsaira rögzíthetjük, általában megkötőkkel. Néhány éve jöttek divatba a fonott rácsvédők. Ezek modern és kifinomult kiegészítői lehetnek a babaszobáknak, és sokáig használhatjuk őket párnaként vagy falvédőként. 

Zsebes tárolók a praktikum jegyében

Pelenkázáskor, öltözéskor vagy a fürdetés utáni ápoláskor célszerű mindent a kezünk ügyében tartani. A kiságyra vagy a pelenkázóra rögzíthető zsebes tárolók segítségével könnyedén elérjük a szükséges eszközöket. 

Ezekben a tárolókban elfér a popsitörlő, a pelenka és a popsikrém. Emellett tarthatunk itt ruhácskát, köldökcsonk ápolására szolgáló eszközöket vagy kisollót. Annak érdekében, hogy a babaszobában teljes legyen az összhang, egész textilszetteket vásárolhatunk. Ekkor azonos mintájú lesz a baba ágyneműje, fejvédője és zsebes tárolója is.

Bababarát textilt vásároljunk

Amikor kiegészítőket választunk gyermekünk számára, mindig alaposan nézzük át az összetevők listáját. A babatextilekkel a picik bőre közvetlenül érintkezik. Épp ezért fontos, hogy csak bababarát minősítéssel ellátott anyagokat válasszunk. Az ÖKO-TEX 100 minősítés biztosít minket arról, hogy a textil nem irritálja majd a picit. Érdemes a természetes anyagok közül választanunk, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket.(X)