Pulai Miklós: a reformer, az érdekképviselő, az ember - letölthető e-könyv

Hírek2021. dec. 8.Növekedés.hu

Az MKT Közgazdász Életműdíjával kitüntetett, tavaly elhunyt Pulai Miklós emlékérejelentetett meg kötetet 2021 végén - a Pulai Miklós Baráti Társasággal együttműködve - a Magyar Közgazdasági Társaság.

A könyvben Germuska Páltörténész (Magyar Nemzeti Levéltár), valamint Kovács Levente és Müller János(Bankszövetség) egy-egy tanulmánya, továbbá pálya- és kortársak, barátok személyes visszaemlékezései lesznek olvashatók a Magyar Nemzeti Bank korábbi első elnökhelyetteséről, a Bankszövetség legendás főtitkáráról. A kötetet 2021. december 7-én, kedden 14 órától egy online szakmai rendezvény keretében mutatta be az MKT. 

A könyvbemutató nézőit Sz. Pákozdi Éva, a Pulai Miklós Baráti Társaság egyik vezetője köszönti, majd Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára, az MKT Fintech és Pénzügyi Kultúra Szakosztályának alelnöke és Müller János, a Bankszövetség vezető tanácsadója tart előadást Pulai Miklós szerepéről a modern hazai bankrendszer kialakításában. A könyvet magát a szerkesztő, Halm Tamás, a Közgazdasági Szemle főszerkesztője, az MKT elnökségi tagja mutatja be. Felkért hozzászóló Germuska Pál, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgató-helyettese volt.

A könyvbemutató visszanézhető az MKT YouTube-csatornáján, valamint visszahallgatható az MKT podcastjában.

A kötet IDE KATTINTVA érhető el.