Rangos zsűri értékeli a „MagentaFilm” Fesztiválra beérkező alkotásokat

Hírek2020. máj. 6.Növekedés.hu

Idén – a globális helyzethez igazodva - az online térben rendezik meg a Prof. Karl Bardosh, a mobilfilmgyártás úttörőjének nevéhez köthető  MagentaFilm Magyar Mobilvideó Fesztivált, és a fesztivál keretében kiírt pályázat kiemelt témáját is ez a mindannyiunk életét befolyásoló szituáció adja: a koronavírus-helyzet egyéni szemszögből.

A fesztivál online megvalósításában és széles elérésének biztosításában nagy szerepet játszik a Telekom mint főtámogató, a magas szakmai színvonalról pedig a rangos zsűri gondoskodik.

A zsűri tagjai: 

Zsűrielnök: Prof Karl Bardosh – rendező, egyetemi tanár, a New York Egyetem Film/TV Tanszékén a Telefonos Filmezés kurzus vezetője, az Amerikai Magyar Televízió igazgatója

Kalamár Tamás – producer - showrunner, Bátrak földje (RTL)

Kardos Sándor – Kossuth-dijas operatőr

Kollarik Tamás – igazgató, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Muhi András - Oscar-jelölt filmproducer, CEO, FocusFox

Szekfű András, PhD. - c. egyetemi tanár, filmtörténész, NFI Filmarchívum

Takó Sándor - CEO, Film Hungary

Pentelényi László – igazgató, Francia Új Hullám Kiadó

A zsűri Telekom által delegált társelnöke: Kovács András Péter - marketingkommunikációs vezető

A részletes pályázati kiírás és információk a fesztivál állandóan frissülő Facebook oldalán olvashatók, továbbá itt tekinthetők meg a Telekom mobiltelefonos filmkészítésről szóló, ismeretterjesztő mentor live-jai is a következő ütemezésben:

Május 6. 15.30 -  Karl Bardosh professzor rendező, egyetemi tanár

Május 8. 10.00 -  Deák Kristóf Oscar-díjas rendező

Május 13. 10.00 - Regős Ábel rendező

Pályázni május 15-ig lehet max. 3 perces, mobillal rögzített videók formájában, a leadott pályamű műfaja nem kötött, az lehet dokumentumfilm, rövidjátékfilm, zene klip vagy animációs film. Az elkészült rövidfilmeket WeTransfer, vagy Google Drive linkekként várja a Fesztivál zsűrije a palyazat@magentafilmfeszt.com címen. A versenyből automatikusan kizárásra kerülnek a pornográf, politikai és vallási témájú alkotások, az a szervezők kérik az alkotókat, hogy a szociális távolságtartás érdekében legalább 1.5-2 méter távolságra legyenek egymástól azok, akik a forgatáson részt vesznek, illetve tartsák szem előtt a további, hivatalosan közzétett szabályokat is.

A zsűri  által kiválasztott 10 legjobb filmet bemutatják a New York-i Egyetem telefonfilmes seregszemléjén, valamint ezen filmek nevezésre kerülnek a GlobalShortfilmAwards mobilfilm kategóriájában. A 10 legjobb film alkotói között egy DJI Osmo képstabilizátor is gazdára talál. Amennyiben arra érdemes alkotás érkezik a pályázatra, a Telekom az alkotóval egy maximum bruttó 1 000 000Ft értékű szerződést köt, melynek révén a kiválasztott pályamű bekerülhet a Telekom reklámszpotjába, emellett pedig a MagentaKraft nevű platformján keresztül bruttó 350, 180 és 60 ezer forintos különdíjakkal is jutalmazza azokat a pályázókat, akik filmjükben a digitalizáció adta megoldásokat keresik, illetve bemutatják a digitális összefogás erejét a jelenlegi kényszerű izoláció közepette.