Rendkívüli az érdeklődés a Széchenyi Kártya Program MAX termékei iránt

Hírek2022. okt. 19.MTI

Rendkívüli érdeklődés jellemzi a nyár végén indult Széchenyi Kártya Program MAX termékeit, a hazai kis- és középvállalatokat segítő új hitel- és lízing konstrukciókra a hitelintézetek 2022. október 18-ig több mint 13 ezer hitelkérelmet fogadtak be 575 milliárd forintot meghaladó értékben - közölte Krisán László, a programot irányító KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a befogadott hitelkérelmek 76 százaléka a likviditási típusú Széchenyi Kártya termékekre vonatkozik, a legnépszerűbb a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX, amelyre az igénylések 56, az igényelt összeg 57 százaléka jutott.

A közleményben a KAVOSZ vezérigazgatója fontosnak nevezte, hogy a vállalkozások mintegy negyede a jelenlegi gazdasági környezetben is fejlesztene, és ehhez beruházási hitelt igényeltek, ezen belül jelentősen nőtt az energiával kapcsolatos beruházások aránya.

Krisán László hangsúlyozta, a Széchenyi Kártya Programot a kezdetektől fogva erős vidéki jelenlét jellemzi, így a Széchenyi Kártya Program MAX termékeit is. A hiteligénylések több, mint kétharmadát, 68 százalékát vidéki vállalkozások adták be.

A befogadott igények harmadát kereskedelemmel és járműjavítással foglalkozó cégek jegyzik, az építőipari vállalkozások részaránya 16,7, a feldolgozóipari cégeké 11,5 százalékos - tájékoztatott a KAVOSZ Zrt.