Rendkívüli NATO-csúcs lesz, amin az amerikai elnök is részt vesz

Hírek2022. márc. 16.Növekedés.hu

A NATO-főtitkára attól tart, az orosz haderő akár vegyi fegyvert is bevethet az ukrajnai háborúban. Jens Stoltenberg erről a NATO védelmi minisztereinek rendkívüli csúcstalálkozója előtt beszélt - írja az Euronews.

Oroszország hónapok óta hangoztatott hazugságai lelepleződtek. Moszkva azt állította, hogy nem áll szándékában megtámadni Ukrajnát, mégis megtette. Azt állította, hogy kivonja csapatait a térségből, de még többet szállított oda. Azt állította, hogy megvédi a civileket, azonban civileket gyilkol. Most abszurd állításokat tesz az ukrajnai biológiai laboratóriumokról és vegyi fegyverekről, ami csak egy újabb hazugság. Aggódunk, hogy hamis zászló alatti akcióban vegyi fegyvert is bevetne.”

Majd azt tweetelte;

Rendkívüli csúcstalálkozót hívtam össze március 24-re a NATO főhadiszállására, hogy egyeztessünk az Ukrajnának nyújtandó erőteljes támogatásunkról és védelmi képességeink további erősítéséről. Ebben a kritikus időszakban Észak-Amerikának és Európának továbbra is össze kell tartania.

A Fehér Ház sajtószóvivője bejelentette, hogy Joe Biden elnök is részt vesz jövőheti NATO-csúcson. Jen Psaki azt is közölte, az amerikai elnök az Európai Tanács tervezett csúcstalálkozójához is csatlakozik - írja az Euronews.