Részben a Szentkirályié lett a magyar Pepsi

Hírek2018. nov 5.Növekedés.hu

Megvan az összes versenyhatóság jóváhagyása, így a Karlovarske mineralni vody (KMV), a Karlovy Varyban székelő cseh-olasz vállalkozás veheti át a multinacionális PepsiCo vagyontárgyait Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon. A PepsiCo éves forgalma a három országban meghaladta a 165 millió eurót (1 euró =324,69 Ft) - jelentette a TASR hírügynökség.

Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke (b) és Alessandro Pasquale, a Central Europe Mineral Water Holding társtulajdonosa a kft. szirupkeverõ üzemének avatásán Kékkúton. MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Az ügylet eredményeként az olaszt Pasquale család tulajdonában lévő KMV lett Közép-Európa legnagyobb üdítőital-forgalmazója. Jelenlegi portfóliója, amelyben olyan márkák találhatóak, mint a Mattoni, a Magnesia, az Aquila és a Podebradka, a kivásárlás révén a Pepsi-vel, a Mirinda-val, a 7Up-pal és a Lay’s-szel egészül ki. Palackozó üzemeinek száma kettővel, 13-ra növekszik, korábbi 2,400 alkalmazottjához újabb 900 fő csatlakozik.

A magyar piacon a tranzakciót a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. valósítja meg, melynek tulajdonosai a KMV és a Szentkirályi korábbi  kizárólagos tulajdonosa, Balogh Levente. A Pasquale család és Balog Levente közös cége a Central Europe Mineral Water Holding.  

„A tranzakciót formailag a következő néhány hónapban zárjuk le” mondta a KMV tulajdonosa, Alessandro Pasquale.

Az ügylet során kifizetett vételárról nem adtak tájékoztatást.