Részben a Szentkirályié lett a magyar Pepsi

Hírek2018. nov 5.Növekedés.hu

Megvan az összes versenyhatóság jóváhagyása, így a Karlovarske mineralni vody (KMV), a Karlovy Varyban székelő cseh-olasz vállalkozás veheti át a multinacionális PepsiCo vagyontárgyait Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon. A PepsiCo éves forgalma a három országban meghaladta a 165 millió eurót (1 euró =324,69 Ft) - jelentette a TASR hírügynökség.

Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke (b) és Alessandro Pasquale, a Central Europe Mineral Water Holding társtulajdonosa a kft. szirupkeverõ üzemének avatásán Kékkúton. MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Az ügylet eredményeként az olaszt Pasquale család tulajdonában lévő KMV lett Közép-Európa legnagyobb üdítőital-forgalmazója. Jelenlegi portfóliója, amelyben olyan márkák találhatóak, mint a Mattoni, a Magnesia, az Aquila és a Podebradka, a kivásárlás révén a Pepsi-vel, a Mirinda-val, a 7Up-pal és a Lay’s-szel egészül ki. Palackozó üzemeinek száma kettővel, 13-ra növekszik, korábbi 2,400 alkalmazottjához újabb 900 fő csatlakozik.

A magyar piacon a tranzakciót a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. valósítja meg, melynek tulajdonosai a KMV és a Szentkirályi korábbi  kizárólagos tulajdonosa, Balogh Levente. A Pasquale család és Balog Levente közös cége a Central Europe Mineral Water Holding.  

„A tranzakciót formailag a következő néhány hónapban zárjuk le” mondta a KMV tulajdonosa, Alessandro Pasquale.

Az ügylet során kifizetett vételárról nem adtak tájékoztatást.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.