Robbanások és lövöldözés egy kabuli kórháznál, 19-en meghaltak

Hírek2021. nov. 2.MTI

Két robbanás történt, és lövöldözés tört ki egy kabuli katonai kórháznál kedden, az egészségügyi minisztérium egyik illetékese azt mondta, hogy legalább 19 ember meghalt, és ötvenen megsebesültek a tűzharcban - jelentette a Tolo News afgán hírtelevízió.

A támadók kiléte egyelőre nem ismert, de a Bakhtar, az afgán kormány hivatalos hírügynöksége szemtanúkra hivatkozva azt közölte, hogy

az Iszlám Állam nevű terrorszervezet több fegyverese hatolt be a kórházba, és összetűzött a biztonsági erőkkel.

Egy olasz segélyszervezet korábban arról tájékoztatott a Twitteren, hogy az incidens helyszínéről kilenc sebesültet szállítottak az általa működtetett kabuli kórházba.

A tálib kormány tájékoztatása szerint az első robbanás a kórház bejáratánál, a második pár perccel később a környékén történt. Karim szerint a támadók civileket vettek célba. A helyi lakosok által megosztott fotókon füst gomolyog a városnegyed felett.

A 400 ágyas katonai kórház abban a kabuli városnegyedben van, ahol korábban diplomáciai képviseletek is voltak.

Az intézményt a védelmi minisztérium működteti. Négy éve dzsihadisták több mint 30 embert öltek meg ugyanebben a kórházban.

Amióta a szélsőséges tálibok augusztus közepén elfoglalták Kabult, és átvették a hatalmat az országban, az Iszlám Állam támadások sorozatát hajtotta végre mecsetek és más afganisztáni célpontok ellen.