Romániában egy nap alatt 1300-zal nőtt a fertőzöttek száma, 32-en meghaltak

Hírek2020. aug. 29.MTI

Romániában újabb 1365 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel szombaton meghaladta a 85 ezret a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma.

A stratégiai kommunikációs törzs szombati jelentését az átlagosnál valamivel több, 24 ezer teszt kiértékelése alapján készítették. A napi esetszám 15 százalékkal meghaladja az utóbbi két hét átlagát.

Az ismert aktív fertőzöttek száma 45 ezerre tehető, a kórházban ápoltak száma 7225-re, az intenzív terápiára szoruló súlyos esetek száma pedig 490-re csökkent. Az utóbbi 24 órában további 32 koronavírusos beteg vesztette életét, ezzel 3539-re emelkedett a járvány romániai áldozatainak száma.

Bár Ludovic Orban miniszterelnök - a napi megbetegedések ütemének átmeneti csökkenésére alapozva - a hét elején már arról beszélt, hogy sikerült megállítani a járvány gyorsulását, az utóbbi hét napon ismét több új esetet azonosítottak, mint az előző héten.

Romániában nincs olyan megye, amelyből szombaton ne jelentettek volna újabb fertőzést. A legtöbb (241) új fertőzöttet Bukarestben és Iasi megyében (73), a legkevesebbet Ialomita (1) és Vrancea (2) megyében azonosították.