Sokba került az Ubernek a kibertámadás

Hírek2018. okt 9.Növekedés.hu

A kibertámadás 2016-ban zajlott le. Ebben 57 millió ügyfél és sofőr adata, közöttük mintegy 600 ezer jogosítvány számsorai kerültek ki a vállalkozás adatbázisából. Az Uber 100 ezer dollárt fizetett a számítógépes rendszerét feltörő hackereknek, hogy azok töröljék a vállalat felhő-szervereiről elrabolt adatokat. A felügyeleti hatóságokat azonban akkor nem tájékoztatta az esetről; csupán 2017 novemberében adott ki bizonyos információkat és elismerte, hogy részletesebb tájékoztatást kellett volna adnia a támadásról. Az ügyben az amerikai kormány és 50 állam per indított. Megítélésük szerint az Uber hibát követett el, amikor nem hozta nyilvánosságra az adatvesztés részleteit. „Ez semmiképpen sem történhetett volna meg és nem mentegetődzöm miatta” mondta az Uber főnöke, Dara Khosrowshahi. Az ügy hanyag kezelése miatt két biztonsági tisztségviselőt kirúgtak. Az eljárás lezárása érdekében az utazás-megosztó vállalkozás, az Uber 148 millió dollárt fizet (1 US dollár = 276,39 Ft). Vállalta azt is, hogy megváltoztatja működési rendjét annak érdekében, hogy ne válhasson hasonló támadás áldozatává. Esetleges további biztonsági problémáiról rendszeres jelentést kell benyújtania a felügyeleti hatóságok részére. Egy másik peres eljárás, amelyet sofőrök, ügyfelek és két város, Los Angeles és Chicago indított, még folyamatban van.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.