Startup befektetések vírus idején – válságot már átélt vezető és unikornis befektető a PortfoLion online pitch estjén

Hírek2020. ápr. 29.Növekedés.hu

A PortfoLion célja, hogy a válság ellenére is folyamatosan aktív maradjon a piacon, ezért továbbra is befektet innovatív, jól skálázható üzleti megoldásokat nyújtó, ambiciózus csapatokba, szervezeti, működési és növekedési kérdésekben szakmai tanácsot és kapcsolati hálót is biztosítva startup cégeknek.

Zach Coelius és nővére átkormányozták a 2008-as válságon közös amerikai vállalkozásukat, ami akkor úttörő ötleteket hozott az online marketing világába. Évekkel később értékesítették, majd Zach átült az asztal másik oldalára, startup befektetővé vált, de vállalkozó szellemiségét megőrizte. Egyik befektetése, a Cruise Automation bekerült a világ legértékesebb startupjai közé, mivel értéke meghaladja az 1 milliárd dollárt. Ő osztja meg tapasztalatait 2020. május 8-án, az OTP Csoport több mint 20 befektetéssel rendelkező kockázati befektető leányvállalata által szervezett pitch-night eseményen arról, hogy egy korábban a válságban feltörekvő cég vezetőjeként és startup befektetőként milyen stratégiai opciókat és lehetőségeket lát a koronavírus válságot most átélő innovatív cégek előtt.

Ezt követően az este egy kerekasztal beszélgetéssel folytatódik

Molnár András (a PortfoLion vezérigazgatója), Marvin Liao (befektető, technológiai vezető), Fehér Gyula (befektető, a Ustream egykori alapítója) és Csanády István (Shapr3d) részvételével.

Az est célja, hogy a koronavírus idején is legyen lehetősége a startupoknak tanulni egymástól és olyanoktól, akik átéltek már ilyen időszakot.

Ezt követően, 5 kiválasztott startup mérettetheti meg magát egy sikeres nemzetközi vállalkozókból és befektetőkből álló zsűri előtt, mely cégek közül a legjobbak a PortfoLion befektetési folyamatában gyorsítópályára kerülhetnek. A Portfolion célja a válság ellenére is folyamatosan aktív maradni a piacon, ezért örömmel fektet innovatív, jól skálázható üzleti megoldásokat nyújtó, ambiciózus csapatokba magvető és Series A körökben. 

A zsűriben a panel több tagja mellett Pásztor Auréltól (PortfoLion), Flautner Krisztiántól (Banzai Cloud) és Jimmy Fongtól (SEON) kaphatnak a cégek visszajelzést, ami alapján tovább fejleszthetik vállalkozásukat.

Jelentkezni az eseményre 2020. május 6-án 12.00 óráig lehet.

A PortfoLion a jelentkezéseket a fenti linken folyamatosan fogadja, az alapkezelő az eseményre mindenkit vár míg a pitch szekcióra elsősorban már legalább meglevő termékkel és kialakult célpiaccal rendelkező skálázható, innovatív vállalkozások jelentkezését várják. A Portfolion kiváló befektetői partner mindazon startupok számára, akik a pénz mellett szervezeti, működési és növekedési kérdésekben szakmai tanácsot és kapcsolati hálót is keresnek.

Az esemény a linken elérhető hopin platformon kerül megrendezésre kollaborációban a Startup Europe Networkkel és a Podim konferencia szervezőgárdájával.