2,4 millió dollárt fektet a PortfoLion a VCC Live szoftverfejlesztő cégbe

Hírek2020. feb. 7.Növekedés.hu

A felhőalapú contact center szoftvert fejlesztő VCC Live a bevont tőkével termékei és szolgáltatásai fejlesztésére, valamint további nemzetközi növekedésre készül. A forrást biztosító budapesti központú PortfoLion Zrt. által kezelt magántőke alap befektetői az OTP Bank és az Eximbank.

A Tóth Szabolcs és Jalsovszky Tamás által alapított VCC Live az európai piac egyik meghatározó szereplőjévé vált azon cégek körében, amelyek több csatornán, többek között telefonon, email-en, chat-en és közösségi médián keresztül is kommunikálnak ügyfeleikkel - olvasható az OTP Bank közleményében. 

A cég jelenleg több mint 50 országban szolgál ki ügyfeleket, rendszerét több mint 10.000 operátor használja, és 20 telekommunikációs partnerrel dolgozik együtt.

A VCC Live rendkívüli növekedése, márkaértéke és a piacon szerzett kiváló hírneve magáért beszél. Az elért eredményeiket, kitűnő termékeiket és szolgáltatásaikat tekintve nagy potenciált látunk abban, hogy a cég Európa vezető contact center szoftvergyártójává nője ki magát

– nyilatkozta Nieder Jenő, a PortfoLion vezérigazgató-helyettese.

Szilárdan hisszük, hogy a VCC Live elkötelezett vezetői csapata a PortfoLion kiterjedt hálózati rendszerével, üzleti szakértelmével és pénzügyi támogatásával karöltve további jelentős sikereket fog elérni termékfejlesztés és nemzetközi növekedés terén

– fűzte hozzá Nieder Jenő.

Az egyedi és költséghatékony megoldásunknak köszönhetően sok ügyfél választja a mi rendszerünket a legnagyobb piaci szereplőkkel szemben

– mondta Tóth Szabolcs, a VCC Live tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

Sikerünket az ügyfélközpontú megközelítésünknek tudjuk be, és a jövőben is ezzel a vállalkozói gondolkodásmóddal szeretnénk továbbfejleszteni megoldásainkat. Célunk, hogy vállalatok széles köréhez jutassuk el a VCC Live-ot, és lehetővé tegyük számukra, hogy ők is részesüljenek a rendszer előnyeiből

– tette hozzá Tóth Szabolcs.

A VCC Live mindig is nagy hangsúlyt fektetett termékei és szolgáltatásai folyamatos fejlesztésére.

A cég 2015-ben partnerségre lépett a SimplePay online fizetési rendszert üzemeltető OTP Mobil Kft.-vel, valamint a Worldpay és Checkout.com globális fizetési szolgáltatókkal, hogy lefejlessze a VCC Live Pay megoldását.

A termék az első olyan felhőalapú fizetési megoldás az európai régióban, ami lehetővé teszi a bankkártyás befizetések telefonhíváson keresztüli lebonyolítását.

A fizetési folyamat során feldolgozásra kerülő szenzitív ügyféladatok miatt a cég nagyfokú figyelmet fordított a maximális adatbiztonság megteremtésére. A világ legszigorúbb, PCI DSS, ISO27001 és ISO22301 adatvédelmi tanúsítványok megszerzésével a VCC Live lehetővé tette ügyfelei számára, hogy a VCC Live Pay-t bármikor és bárhonnan használhassák, mindenféle adatvédelmi lépés megtétele nélkül.

Mióta a VCC Live Pay a piacra került, a cég a vállalatok széles körében növelte népszerűségét. Felismerve az automatizálás és önkiszolgáló fizetési modellek iránti növekvő igényt, a VCC Live a friss tőkét részben főbb funkciói tovább fejlesztésére szánja, amivel további hozzáadott értéket kíván teremteni számos olyan ágazatban, mint a telekommunikáció, pénzügy, biztosítás és e-kereskedelem.