Stratégiai partnerként támogatja az MBH Bank a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnáziumot

Hírek2024. jún. 3.Növekedés.hu

Az MBH Bank és az Ökumenikus Segélyszervezet által fenntartott Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium stratégiai együttműködést kötött annak érdekében, hogy a technikum diákjai a gazdasági szereplők körében elismert versenyképes tudást szerezzenek. A bank a partnerség keretében 20 millió forinttal támogatja az intézményben folyó innovatív oktatást, amellett, hogy a gyakorlatban is részt vesz a pénzügyi képzésben, valamint a diákok pénzügyi tudatosságának fejlesztésében.

Stratégiai partnerként csatlakozott a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnáziumhoz az MBH Bank. A megállapodás részeként a hitelintézet 20 millió forinttal támogatja a logisztikai, informatikai és pénzügyi technikumi, valamint gimnáziumi képzést.

A pénzügyi támogatáson túl azonban, a partnerek közösen dolgoznak ki egy fiataloknak szóló magas minőségű innovatív és egyben gyakorlatorientált pénzügyi oktatási modult, amely biztos és versenyképes tudást nyújt majd az intézmény tanulói részére. A vállalat ezáltal nagy mértékben hozzájárul a diákok piacképes tudásának megalapozásához.

Az MBH Bank Magyarország egyik vezető hitelintézeteként arra törekszik, hogy a társadalmi felelősségvállalási stratégiájában megfogalmazottak mentén, növelje a pénzügyi tudatosság szintjét a hazai lakosság körében és mindenki számára elérhető, modern pénzügyi ismereteket biztosítson. Emellett kiemelt figyelmet fordít a fiatalok edukációjára, ennek érdekében pedig folyamatosan keresi az oktatási célú együttműködési lehetőségeket és partnereket. 

A gazdaság egyik meghatározó szereplőjeként fontosnak tartjuk az új generáció igényeinek kiszolgálását és hatékony elérésüket. Éppen ezért stratégiai szinten is igyekszünk olyan pénzügyi és digitális szolgáltatásokat fejleszteni, amelyekkel eredményesen szólíthatjuk meg a fiatalokat. A fejlesztések mellett azonban kiemelten fontos, hogy ne csak az eszközöket, hanem az ezekhez szükséges tudást is biztosíthassuk számukra. Éppen ezért nagy öröm számunkra, hogy a BIT-tel köthettünk stratégiai megállapodást, hiszen ezáltal aktív részt vállalhatunk a jövő generációjának innovatív oktatásában

– emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Az Ökumenikus Segélyszervezet által fenntartott Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium (BIT) logisztikai, informatikai és pénzügyi területeken nyújt piacképes szaktudást, valamint gimnáziumi képzést. A 11 ezer négyzetméteres középiskola zöldmezős beruházás során épült Biatorbágyon, átadására 2023 nyarán került sor.

A BIT mind az oktatási környezet kialakításában, mind pedig az oktatási módszertanban is a legkorszerűbb nemzetközi és hazai tapasztalatokra épít. Az intézmény célja, hogy diákjai piacképes, a gazdasági szereplők részéről megkövetelt tudással, gyakorlati tapasztalattal felvértezve kerüljenek ki az iskolából.

Ezért mind az elméleti, mind a gyakorlati képzésben meghatározó szerepet szán az intézménynek otthont adó, dinamikusan fejlődő gazdasági régió vállalatainak.