Online közvetíti a misét a somogyi plébános

Hírek2019. dec. 20.Növekedés.hu

A Magyar Telekom a Somogy megyei Tabon a helyi plébánossal közösen valósította meg a digitális mise projektet.

Az ünnepek közeledtével a Magyar Telekom egy olyan területen szerette volna bemutatni a digitalizáció nyújtotta lehetőségeket, amelyek a helyi közösségek és családok összefogását és együttműködését is erősítik - olvasható a társaság közleményében.

Magyarországon a legutolsó népszámlálási adatok szerint körülbelül 2,3 millió 60 éven felüli vallásos ember él. 18 százalékuknak azonban – koruk vagy egészségügyi állapotuk miatt – nincs lehetőségük otthonukat elhagyni, így a többi közt templomba járni, vagy akár gyülekezetben gyakorolniuk vallásukat. A digitális megoldások erre a problémára is egyszerű választ kínálnak: a szupergyors, országosan elérhető mobil- és vezetékes hálózatoknak köszönhetően az országban szinte bárhol megvalósítható olyan online közvetítés, amely a helyi közösség idősebb tagjai számára az otthonaikba hozza el az adott települések templomainak istentiszteletét.

A Magyar Telekom egy olyan közösséget talált a Somogy megyei Tabon, ahol a több mint négyezres város fiatal és idős lakóival, valamint a helyi plébánossal közösen valósították meg a digitális mise projektet.

A helyi katolikus plébánia számára a Magyar Telekom tableteket és streameléshez szükséges eszközöket is biztosít, amelyeket Sifter Gergely atya, a plébánia vezetője a református és az evangélikus egyházközösségekkel is megosztva használ majd a jövőben.