Svájc garantáltan nyer a focivébén és az Olimpián

Hírek2018. márc 27.Növekedés.hu

Egy olyan ország, amely a FIFA, az UEFA és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) székhelye, csak nyerhet a sporteseményeken. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), az Európai Labdarúgó Szövetség, valamint a NOB székhelye egyaránt Svájcban van. Az alpesi ország gazdasága így minden második évben, amikor ezeket, a világ legjelentősebb sporteseményeit megrendezik, komoly löketet kap a szövetségek révén - teljesen függetlenül attól, hogy Svájc a sportversenyeken hogy szerepel. Mindez egy egyszerű statisztikai szabálynak tudható be. A nemzetközi szabvány szerint ugyanis a versenysorozatok árbevételét és licenszdíjait abban az országban kell elszámolni, ahol az azt szervező szövetség székhelye van. Vagyis esetünkben Svájc GDP-jét gyarapítja a két olimpiából, valamint a foci vébéből és az eb-ből befolyó pénz. A nyári Olimpia és a vele egy évben megrendezertt focivébé 0,1-0,2 százalékponttal növeli a svájci GDP-t - tette közzé becsléseit a svájci gazdasági tárca. A FIFA székhelye Zürichben, az UEFA-é Nyonban, a Genfi-tó mellett, míg a NOB székhelye Lausanne-ban található.

Szóval nyerheti nyugodtan Németország, a brazilok, vagy bárki más az idén nyáron Oroszországban megrendezendő focivébét: az esemény bevételeit úgyis Svájcban könyvelik el.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Hol élnek a leggazdagabbak? Még mindig nyugaton
Az USA-ban 607 milliárdos él, a világ húsz leggazdagabb emberéből tizennégy. De egyre több V4 országbeli dollármilliárdos lesz. A magyarok a lista végén vannak.
Siker2019. márc 14.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
A leggazdagabb orosz nők
Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak.
Siker2018. júl 15.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.