Szabaduljunk ki digitálisan – Pénziránytű Tanulói és Tanári Díj

Hírek2020. ápr. 15.Növekedés.hu

Készített már szabadulószobát? Még nem? Itt az alkalom! A Pénziránytű Alapítvány idei tanári és tanulói pályázatára egy nagyon aktuális feladattal, a diákok csapatmunkájára építő, pénzügyi tudatosságot fejlesztő, digitális eszközökkel támogatott szabadulószoba projekttel lehet pályázni. A különleges helyzetre való tekintettel a tanárok és diákcsapatok mellett a szülők, családok digitális szabadulószoba ötleteit különdíjjal jutalmazza az Alapítvány.

Pénziránytű Tanári díj és tanulói díjazás elnyerésére kiírt pályázatukra április 22-ig várja az Alapítvány a digitális pénzügyi szabadulószoba iskolai megvalósítását bemutató projektleírásokat.

A cél, hogy tanári irányítással, a digitális térben együttműködő diákok egy, a későbbiekben is használható értékes projektet hozzanak létre.

A 7-13. osztályos diákcsapatoknak és tanáraiknak kiírt pályázat részletei a https://www.penziranytu.hu/penziranytu-tanari-dij-201920 oldalon érhetők el. A különleges helyzetre való tekintettel most a pályázatra szívesen fogadják szülők jelentkezését is, s a legjobb szülői (családi) projekteket különdíjban részesítik!

A Pénziránytű Alapítvány a Facebook oldalán még a tavaszi szünet előtt naponta osztott meg ötleteket, melyek segítenek abban, hogy a digitális térben, változatos IKT eszközök alkalmazásával hogyan lehet egyszerű, pénzügyi edukációs rejtvényeket létrehozni, hogy a szabadulószoba kerettörténetébe illesztve izgalmas rendszert alkossanak.

Az ötletek között olyan népszerű alkalmazásokban találhatnak példákat, mint a learningapps tankockái, az easel.ly infografikái, a google drive dokumentummegosztója, a wordart szófelhője, vagy egy tetszőleges qr-kód generátor. Érdemes használni a már ismert eszközöket, de csemegézhetnek a közösségi média felületein a szülők és tanár kollégák által megosztott izgalmas lehetőségek között is.

A szünetre pedig egy mini digitális szabadulószoba feladvánnyal készült a Pénziránytű Alapítvány, melynek kerettörténetét április 9-i Facebook posztjukban is olvashatják. Bízunk benne, hogy sikerült szórakoztató, egyben hasznos pályázatukhoz tanárnak, szülőnek és diáknak is kedvet csinálni.

Jó szórakozást, izgalmas projekttervezést és kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!