Szakma Sztár Fesztivál a Hungexpón - 22 agrárszakmával is megismerkedhetünk

Hírek2022. ápr. 22.Növekedés.hu

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) együttműködve szervezi meg a Szakma Sztár Fesztivált, a Hungexpo területén, 2022. április 25-27. között. A 15. alkalommal megtartott eseményen közel 88 szakmával – melyek közül számos az agráriumhoz köthető – ismerkedhetnek meg a látogatók, hívja fel a figyelmet a NAK.

A XV. Szakma Sztár Fesztiválon három ágazatban 22 szakmával képviseli a mezőgazdasági, erdészeti, az élelmiszeripari, valamint a környezetvédelmi és vízügyi szakképzést. A fesztivál keretében tartják meg a három ágazatban a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny végső döntőjét, amelyen – 12 szakképesítésben – 40 versenyző vesz részt.

A versenyzők már a fesztivált megelőzően, februárban megkezdték a megmérettetést, a Gödöllőn megrendezett írásbeli elődöntővel. Az írásbeli versenyen 525 tanuló vett részt, onnan 292-en jutottak tovább a döntők első fordulóiba.

A gyakorlati és szóbeli versenyrészeken adtak számot tudásukról a döntőknek helyet adó 19 szakképzési intézményben március 2. és április 22. között. Minden tanuló, aki legalább 71%-os eredményt ért el, felmentést kap a szakmai vizsga alól.

A szervezésben való közreműködésen túl a NAK országosan 2500 általános iskolai tanuló számára biztosítja a Szakma Sztáron való részvételt. A versenyek mellett jelentős hangsúlyt kapnak a D pavilonban megrendezett szakmabemutatók, ahol 22 agrárszakmával ismerkedhetnek meg a látogatók. Sőt nemcsak távolról szerezhetnek ismereteket az agrárium világáról, hanem sokkal közelebbről is, ugyanis a foglalkoztató szigeteken akár ki is próbálhatják magukat az érdeklődők.

A rendezvényen cél megismertetni a pályaválasztókat és az újrakezdőket a mezőgazdaság és az élelmiszeripar érdekes és változatos világával. A Szakma Sztár igazi, élményekkel teli fesztivál lesz a döntős tanulók és a helyszínre látogató érdeklődők számára is.

További információk: https://szakmasztar.hu/