Szakmai látogatás a Siemens vállalatcsoport magyarországi központjába

Hírek2019. nov. 6.Növekedés.hu

Az Európai Uniós Szakosztály által szervezett látogatás keretében alkalom nyílik a cégvezetésnek a világ-, s ezen belül az európai gazdaság helyzetével és jövőbeni kilátásaival kapcsolatos várakozásainak, valamint a Siemens magyarországi tevékenységének a megismerésére.

A Siemens vállalatcsoport magyarországi központjába (Budapest XIV. kerület, Gizella út 51-57.) szervez szakmai látogatást a Magyar Közgazdasági Társaság Európai Uniós Szakosztálya 2019. november 25-én, hétfőn 17 órától. 

A magyar nyelven zajló rendezvény, vagyis a bevezető tájékoztató és az azt követő beszélgetés házigazdája és előadója Dale A. Martin, a cégcsoport elnök-vezérigazgatója, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) korábbi elnöke.

A Siemens Európa és a világ egyik legjelentősebb vállalatcsoportja. Az Európai Uniós Szakosztály által szervezett látogatás keretében alkalom nyílik a cégvezetésnek a világ-, s ezen belül az európai gazdaság helyzetével és jövőbeni kilátásaival kapcsolatos várakozásainak, valamint a Siemens magyarországi tevékenységének a megismerésére.

A magyar kormányzattal 2013 óta stratégiai partnerségi viszonyt ápoló Siemens több, mint 130 éve, az első budapesti villamosvonal 1887-ben történt elindítása óta a hazai gazdaság aktív szereplője.

Jelenléte az 1970-es közepén megalakított vegyesvállalat létrehozásával új lendületet kapott; az elmúlt évtizedekben önálló vállalkozások egész sorának átvételével, illetve létrehozásával egyre tevékenyebb szerepet vállalt és vállal ma is – többek között – a nagyvárosi infrastruktúra és közösségi közlekedés fejlesztésében, az energiatermelést biztosító erőművek építésében, az épületek energiahatékonysága javításában, a kórházak diagnosztikai eszközökkel történő ellátásában és a digitalizáció fejlesztésében.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de a szabad férőhelyek függvényéven szigorúan előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat legkésőbb november 15-ig szíveskedjenek előzetesen jelezni az office.mkt@t-online.hu címen.