SZAKMAI RENDEZVÉNY: DIGITALIZÁCIÓ ÉS FOGLALKOZTATÁS

Hírek2018. máj 17.Növekedés.hu

Digitalizáció és foglalkoztatás ezzel a címmel tart szakmai rendezvényt a Magyar Közgazdasági Társaság Munkaügyi Szakosztálya, valamint az Ipari és Vállalkozási Szakosztály   a Nemzetgazdasági Minisztériummal együttműködésben  2018. május 24-én, csütörtökön 14 órától a Nemzetgazdasági Minisztérium 1054 Budapest, Szemere utca 6. szám alatti előadótermében. A rendezvényen Nikodémus Antal, a Nemzetgazdasági Minisztérium, Digitális Gazdaság és Innovációs Főosztályának vezetője Vállalataink innovációs képességét növelő és az ipar digitális átalakulását gyorsító iparstratégiai programokcímmel ad áttekintést a témában, majd Szalavetz Andrea, az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Világgazdasági Intézetének tudományos tanácsadója tart előadást Ipar 4.0 Magyarországon: Várható hatások autóipari tapasztalatok alapján címmel.  Végül A magyar gazdaság digitális átmenete nemzetközi kitekintésben – fókuszban a feldolgozóipar címmel Losonci Dávid, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa osztja meg gondolatait a hallgatósággal. A fórum moderátora Boda György, a Budapesti Corvinus Egyetem docense lesz. A rendezvényen a részvétel ingyenes, azonban a terem befogadóképességére tekintettel regisztrációhoz kötött.
Kérjük, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat szíveskedjenek 2018. május 22-ig előzetesen jelezni az office.mkt@t-online.hu e-mail-címen.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.