SZAKMAI RENDEZVÉNY: DIGITALIZÁCIÓ ÉS FOGLALKOZTATÁS

Hírek2018. máj 17.Növekedés.hu

Digitalizáció és foglalkoztatás ezzel a címmel tart szakmai rendezvényt a Magyar Közgazdasági Társaság Munkaügyi Szakosztálya, valamint az Ipari és Vállalkozási Szakosztály   a Nemzetgazdasági Minisztériummal együttműködésben  2018. május 24-én, csütörtökön 14 órától a Nemzetgazdasági Minisztérium 1054 Budapest, Szemere utca 6. szám alatti előadótermében. A rendezvényen Nikodémus Antal, a Nemzetgazdasági Minisztérium, Digitális Gazdaság és Innovációs Főosztályának vezetője Vállalataink innovációs képességét növelő és az ipar digitális átalakulását gyorsító iparstratégiai programokcímmel ad áttekintést a témában, majd Szalavetz Andrea, az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Világgazdasági Intézetének tudományos tanácsadója tart előadást Ipar 4.0 Magyarországon: Várható hatások autóipari tapasztalatok alapján címmel.  Végül A magyar gazdaság digitális átmenete nemzetközi kitekintésben – fókuszban a feldolgozóipar címmel Losonci Dávid, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa osztja meg gondolatait a hallgatósággal. A fórum moderátora Boda György, a Budapesti Corvinus Egyetem docense lesz. A rendezvényen a részvétel ingyenes, azonban a terem befogadóképességére tekintettel regisztrációhoz kötött.
Kérjük, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat szíveskedjenek 2018. május 22-ig előzetesen jelezni az office.mkt@t-online.hu e-mail-címen.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Hol élnek a leggazdagabbak? Még mindig nyugaton
Az USA-ban 607 milliárdos él, a világ húsz leggazdagabb emberéből tizennégy. De egyre több V4 országbeli dollármilliárdos lesz. A magyarok a lista végén vannak.
Siker2019. márc 14.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
A leggazdagabb orosz nők
Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak.
Siker2018. júl 15.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.