Nyomonkövethetők a jegybanki lépések

Hírek2020. dec. 4.Növekedés.hu

A koronavírus-járvány súlyos egészségügyi és gazdasági következményekkel jár az egész világban. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elkötelezett, hogy elsődleges célja, az árstabilitás fenntartása mellett intézkedéseivel folyamatosan segítse a járvány elleni védekezést, a stabilitás megőrzését és a gazdaság gyors helyreállását.

Az MNB az idei évben számos célzott lépéssel – Európában az egyik legaktívabb módon – reagált a koronavírus hazai megjelenésére és a nyomában kialakuló súlyos gazdasági következményekre. Az állampapír vásárlási programmal hatékonyan stabilizálta a pénzpiacokat, a bankoknak nyújtott likviditásbővítő programok válságállóvá tették a pénzügyi rendszert, a Növekedési Kötvényprogram kiszélesítésével a fejleszteni szándékozó nagyvállalatok számára nyújt segítséget, miközben a gazdaság gerincét adó kis és középvállalkozásokra célzó NHP Hajrá! pedig 2020 tavasza óta mintegy 17 000 vállalkozásnak segített már - írja az MNB közleménye.

A gazdaságot támogató jegybanki intézkedések eredményeit mostantól minden érdeklődő egyszerűen nyomon követheti az MNB új, tematikus honlapján: https://www.mnb.hu/valaszlepesek