Százmilliókkal nőtt a legfiatalabb milliárdos vagyona

Hírek2019. nov. 23.Növekedés.hu

Kylie Jenner a kozmetikai cége 51 százalékos részesedését 600 millió dollárért adta el.

Jellemző, hogy a modellként is dolgozó Kylie Jenner van, hogy a szponzoraitól 1 millió dollárt kap, ha közzétesz egy reklámposztot az Instagramon. A közösségi oldalakon a sztárt mintegy 270 millióan követik.

Akár csak a nővérei, eredetileg ő is a „Keeping Up With the Kardashians” című valóságshow miatt lett ismert. A műsor népszerűségére alapozva 18 évesen már létrehozta a saját kozmetikai cégét. A vállalat alapítása után pusztán három év kellett ahhoz, hogy ő legyen a legfiatalabb dollármilliárdos, aki önerőből vált szupergazdaggá.

A Kylie Cosmetics csak az elmúlt egy évben 40 százalékkal növelte a forgalmát. A cég bevétele az utóbbi 12 hónapban elérte a 177 millió dollárt. Jenner eddig a társaság egyetlen, kizárólagos tulajdonosa volt. Most viszont a cég 51 százalékos részesedését 600 millió dollárért eladta a Sally Hansen körömlakkot és a Max Factor termékeket is gyártó Coty-nak.

Az üzlet lebonyolítása után a sztár nem fog kivonulni a cégből: továbbra is ő lesz a cég arca és részt fog venni a termékfejlesztésben is. Az ügylet nagysága meglepte a szakértőket. Viszont a Coty-nak szüksége van a fiatalok körében népszerű Kylie Cosmetics-ra, mivel eddig a 35 év alatti korosztályt nehezen tudták elérni.