Szélerőműparkot vásárol az ALTEO

Hírek2019. ápr. 8.Növekedés.hu

Az ALTEO Csoport üzletrész adásvételi szerződést írt alá a Raiffeisen Energiaszolgáltató Kft.-vel, amelynek értelmében az EURO GREEN ENERGY Fejlesztő és Szolgáltató Kft. 100 százalékos üzletrészének tulajdonjoga az ALTEO Csoportra szállhat át, a szerződésben foglalt ún. zárási feltételek teljesülése esetén. A szerződés az akvizíciós folyamat első lépése, az ügylet zárásának eredményeként a vállalatcsoport egy 13 toronyból álló, 25 megawatt összteljesítményű szélerőműpark tulajdonjogát szerzi meg a Győr-Moson-Sopron megyei Bőny térségében. A beruházást az ALTEO részben a 2019. március 25-én lezárult 2 milliárd forintos zártkörű tőkeemelés során befolyt összegből tervezi finanszírozni.

A mostani akvizícióval, a kivitelezés alatt álló naperőművi beruházások lezárásával, illetve a már az ALTEO birtokában lévő egyéb, megújuló energiát hasznosító erőművek teljesítményével együtt a társaság megújuló energiaforrásokat hasznosító erőművi portfóliójának kapacitása meghaladja majd az 55 megawattot. Ehhez hozzáadva a megközelítőleg 50 megawattos földgáz erőművi kapacitást, az ALTEO Csoport villamosenergia-termelő kapacitása meg fogja haladni a 105 megawattot is, ami jelentős növekedést jelent a vállalat életében.

Az ALTEO 2019 márciusában végrehajtott egy zártkörű részvénykibocsátást, amely során közel 2 milliárd forintnyi tőkét vont be. A befolyt összegből elsősorban megújulóenergetikai befektetéseket, beruházásokat tervez finanszírozni a társaság. A most megkötött adásvételi szerződés értelmében kezdetét vette a tőkeemelés során befolyt összeg lekötése. Az ALTEO befektetési fókuszában álló projektek teljes befektetési igénye 7 és 10 milliárd forint között mozog.

A most megkezdett akvizíció szorosan illeszkedik az ALTEO stratégiájába, amelyben a megújuló energiaforrásokat hasznosító, illetve a magas hatásfokú földgáz alapú erőművek tulajdonlása és működtetése kiemelet szerepet kap.