Szeptembertől teljes tantermi oktatásra készül a Corvinus

Hírek2021. júl. 23.Kamasz Melinda

A Corvinuson végzettek átlagosan 462 ezer forintért tudnak elhelyezkedni, ez 100 ezer forinttal több, mint a más egyetemeken végzettek esetében. A BCE-re idén 24 százalékkal többen akartak bekerülni, mint tavaly.

Takáts Elődöt négy évre választották meg a Budapesti Corvinus Egyetem rektorának, augusztus 1-től veszi át az intézmény irányítását. Bemutatkozó sajtótájékoztatóján, amelyen egyben bejelentették az egyetem felvételi ponthatárait is, elmondta: eddig 430-440 pont között mozgott az egyetem felvételi ponthatára és ez most ugrásszerűen 456 pontra nőtt. A legmagasabb ponthatárt 472-t, az angol nyelvű nemzetközi gazdálkodás szakon érték el.

A ponthatár teteje felé járunk, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy a jövő magyar gazdasági és társadalomtudományi elitje tanul itt - jelentette ki a rektor. 

24 százalékkal nőtt az első helyen a közgázt megjelölő felvételizők száma is. 

Anthony Radev az egyetem elnöke szerint ez kifezetten céljuk.

Nagyon szeretnénk, ha 450 pont feletti értéket elérő diákok jelentős része elsőként és másodikként is (ösztöndíjas, fizetős) minket jelölne meg 

hangsúlyozta.

A rektor céljairól elmondta: cél, hogy a Corvinus regionális elit egyetem legyen, versenyezzen Nyugat-Európa legjobb egyetemeivel is. Ennek érdekében átszervezik a működését, az alapképzést, emelik az oktatói béreket (két év alatt 38 százalékkal emelkedtek a juttatások), nemzetközi előadókat hívnak meg.

Kutatási kultúraváltásra is szükség van, nemzetköziesíteni fogjuk  az egyetemet

állította a rektor.

Kérdésre válaszolva elhangzott, hogy idén kevesebb hallgatót vettek fel ugyan, mint tavaly, de ez kifejezetten cél volt, mert javítani akarják a hallgatói, oktatói arányt. Eddig több mint 20 hallgató jutott egy-egy oktatóra, de a cél a 10-12 hallgató lenne. 

A növekedés.hu kérdésére Szabó Lajos György rektorhelyettes elmondta, a covid miatt ők is átálltak a digitális oktatásra, de szeptembertől teljesen tantermi oktatást terveznek. 

Szabó Lajos György kiemelte a közel 3000 felvett hallgatóból több, mint 600 külföldről érkezik. Eddig jellemzően a környező országokból jöttek, de már sokan érkeznek Németországból, Ausztriából, de jönnek Amerikából is. A diákok között egyre több a lány, ahogy az oktatók között is - hangzott el. 

Anthony Radev, az egyetem elnöke szerint az egyetem stratégiaváltásának legnehezebb feladata volt egy nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, nagyformátumú rektort találni az intézmény élére, de most megtalálták és így nekilendülhetnek legfontosabb céljaik megvalósításának.

A bemutatott prezentációból az is kiderült, hogy a Corvinuson végzettek átlagosan 462 ezer forintért tudnak elhelyezkedni, ez több, mint 100 ezer forinttal több, mint a más egyetemeken végzettek esetében.