Szintet lépett a Neumann János Program

Hírek2024. márc. 28.MTI

Kotán Attilát kiemelt miniszteri feladat ellátásával bízza meg a kulturális és innovációs miniszter a Neumann János Programhoz kapcsolódóan - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM).

Az Országgyűlés 2023 nyarán szavazta meg Magyarország új innovációs stratégiáját, a Neumann János Programot (NJP), melynek fókuszában az egyetemek, valamint a kutatóintézetek és a gazdaság összekapcsolása áll.

Az NJP jelentős elvárásokat fogalmaz meg a zöld átállás területén, ezért április elsejétől kiemelt miniszteri feladat ellátásával bízza meg Kotán Attilát a Kulturális és Innovációs Minisztérium zöld átállással kapcsolatos innovációs projektjeiben - írták.

Kotán Attila (Fotó: MTI, Koszticsák Szilárd)

A közgazdász szakember nagy tapasztalattal rendelkezik mind az energetika és gazdálkodás, mind az oktatás területén, ennek megfelelően az NJP célkitűzéseinek elősegítése, valamint a zöld átállás támogatása szerepelnek kiemelt feladatai között.

Szintén április elsejétől Dóczi Gergely látja el a Zeneakadémia gazdasági, pénzügyi vezetéséhez kapcsolódó feladatokat - olvasható a közleményben.