Teherautók, traktorok, furgonok és tűzoltóautók

Hírek2021. máj. 15.Növekedés.hu

Ahányféle ember, annyiféle modellgyűjtő létezik. Vannak, akik hadászati gépekkel vagy versenyautókkal töltik fel gyűjteményüket, azonban a kamionok és furgonok világa is sokunkat elcsábított már.

Nagy, erőteljes járgányok

Egy egyszerű személygépjármű eltörpül egy teherautó mellett, mind méretben, mind pedig erőben. Legyen szó tűzoltóautóról, betonkeverőről vagy akár szemétszállítóról, ezek a gépek jóval egyedibb kialakítással rendelkeznek, mint apróbb társaik.

Egy-egy ilyen jármű igen fontos feladatot lát el, és nagyon régóta a mindennapi élet szerves részét képezi. Karl Benz 1895-ben készült robbanómotoros tehergépjárműve nagy sikert aratott a maga idejében, és a tervei alapján az első autóbuszokat is megalkották.

Szintén Benz fejlesztéseinek köszönhetjük a modern, dízelmotoros típusok elődjét, mely 1923-ban látta meg a napvilágot. Azóta pedig fejlesztések hosszú során mentek át ezek a változatos gépek.

Igazán különleges darabok

Ezek közé a méretesebb járgányok közé igen érdekes darabok is tartoznak. A Modellfutár igen széles választékban kínál kész modelleket, talán ebben a kategóriában találhatod meg a legkülönlegesebb modelleket.

Számos gyűjtő pontosan ezt keresi a modellek között. Engedd meg hát, hogy felsorakoztassunk itt pár egyedi darabot.

Találkozhatsz például az Edicola Fiat 500 egy olyan változatával, ahol az autó tetején egy mosolygós ház csücsül dézsában. Ezt a modellt a tisztítóiparban használták, és a szlogen eredeti nyelven olvasható az oldalán.

Szintén a Fiat gyártmánya az Edicola 1100T, melynek ez a verziója a Prep márkájú bőrápoló krémet hirdeti. Ezt a mutatványt a járgány tetejére szerelt hatalmas tubussal és tégellyel kívánták elvégezni a tervezők. Kiváló mintája a korabeli marketingfogásoknak, és igen egyedi részét képezheti bármely gyűjteménynek.

Utolsónak pedig meg kell említenünk a Schuco Volkswagen T1b Pick-up karácsonyi kiadását. Ennél a modellnél a plató színültig van töltve ajándékcsomagokkal, valamint egy óriási plüssmackóval. A volán mögött a Mikulás pedig álmatag szemekkel kémleli a horizontot.

Gyűjteményhez az igazi

Ezek a járművek, legyenek munkagépek, kamionok vagy minibuszok, a legjobban egy gyűjtemény részeként mutatnak. Ezek köré a gépjárművek köré pedig rengeteg témát lehet köríteni.

Koncentrálhatunk egy bizonyos márkára vagy járműtípusra, illetve az is lehet a célunk, hogy minden típusból legyen egy. A kész modellek célja, hogy rendkívül részletgazdagon visszaadják az eredeti gépek kinézetét, ezért akár egy terepasztalon is rendkívül jól mutatnak, végezve hétköznapi tevékenységüket.

Azonban terepasztal-tervezéshez érdemesebb az összeállítható makettek között szétnézned. Ugyan ezeket össze kell állítani és ki is kell festeni, sokkal egyszerűbben a kívánt helyzetbe pozícionálhatod, és az összkép is egységesebb lesz.(X)