Tetőtéri futópálya, saját fitness terem és minőségi kávézók a Telekom új székházában

Hírek2019. nov. 20.Növekedés.hu

Az ország legnagyobb irodaháza a Magyar Telekom és a T-Systems közös Könyves Kálmán körúti székháza. Az alapterület 105 ezer négyzetméter. Az épület tulajdonosa és fejlesztője a Wing Zrt. A Magyar Telekom hosszú távra bérli az ingatlant.

MTI-Szigetváry Zsolt

Az építkezés során 80 ezer köbméternyi betont, tízezer tonna betonacélt és 26 ezer négyzetméternyi homlokzatüveget használtak fel. Az épület energiahatékony berendezésekkel és  alacsony vízhasználatú szaniterekkel van ellátva, a hulladékgyűjtés szelektív. Az épületben szinte teljesen mellőzik a műanyag használátát az étkezésekkor és a kávézókban is. 

A kertben ökológus által összeállított növényzet található, mesterséges tóval, terasszal és kültéri munkahelyekkel. 

A közel 5000 főt befogadó tér megalkotásakor a kreativitást és közösségépítést inspiráló belső terek kialakítása fontos volt A TIBA építész stúdió készítette a belső tereket.

MTI-Szigetváry Zsolt

Gyorsabb, ügyfélközpontú működést és a munkavállalói elégedettség növekedését várjuk az új székháztól. A költözéssel együtt zajlott az ország legnagyobb agilis transzformációja. 

- mondta Szabó Melinda, a Telekom lakossági vezérigazgató-helyettese.

MTI-Szigetváry Zsolt

A kollegák jobb közérzetét szolgálja a 8. emeleten kialakított fitness terem, sókabin, panorámás szauna és 200 méteres tetőtéri futópálya.

MTI-Szigetváry Zsolt